Trappist en zoveel meer

22/03/2024 van 20:00 tot 23:00
Landelijke Gilde Sint-Pieters-Kapelle
Trappisten en trappistinnen maken niet alleen bier maar ook een uitgebreid gamma aan kazen, likeuren, mosterd, brood. Tijdens deze workshop maak je kennis met heel wat van hun producten. Naast het proeven krijg je een inkijk in het ontstaan van deze traditie en het verhaal achter het product.
Trappist en zoveel meer
Trappist en zoveel meer
22/03/2024 van 20:00 tot 23:00

Trappisten en trappistinnen maken niet alleen bier maar ook een uitgebreid gamma aan kazen, likeuren, mosterd, brood, Twee boezemvrienden, Koen en Kenny, bezochten de afgelopen jaren alle actieve trappistenkloosters en geraakten in de ban van hun producten en manier van leven. Het is een unicum dat zij overal toegelaten werden achter de schermen. Ze willen hun kennis delen tijdens een (proef)workshop. Naast het proeven krijg je een inkijk in het ontstaan van deze traditie en het verhaal achter het product.

Deze proeverij wordt verzorgd door Koen Naulaerts (Zytholoog) van De Kloostergang in Aarschot. Dit trappistencafé biedt het grootste trappistenassortiment ter wereld aan. Leer de traditie, de waarden en normen van de monniken kennen tijdens deze interactieve proeverij.