Menu

Terug naar Actualiteit >Een fietsroute langs boerderijen? Fiets dan het Bierbeeks Boerenbuitenpad!

Geschreven op 03 mei 2016. - Nieuws, Fietsen en wandelen, Landbouw
Landbouwleerpad en plattelandspad te Bierbeek Vlaams-Brabant: Bierbeeks Boerenbuitenpad

Wil je graag fietsen tussen de boerderijen van Bierbeek bij Leuven? Het 'Bierbeeks Boerenbuitenpad' brengt je langs 21 bedrijven. Aan elk bedrijf staat een fraai bord met informatie over de landbouwactiviteit die er plaats vindt. Via QR-codes kan je online extra informatie, zoals foto's en filmpjes,  raadplegen. De fietstocht van 31 km is een echte aanrader en kan opgesplitst worden in twee lussen.

Over de fietsroute

De landbouw in Bierbeek is zeer divers: van akkerbouw over groenten- en fruitbedrijven tot veehouderijbedrijven. Op deze leerrijke route kan je ook twee loonwerkbedrijven, biogroenten- en fruitteelten en een paardenmanège ontdekken.

Bijzonder is ook de integratie van dit pad met het Zoötechnisch Centrum van de KULeuven en de erfgoedsite van de Ruisbroekmolen als educatief belevingscentrum, waar je de hele keten van graan tot brood kan ruiken én smaken.

Tot slot stelt dit Boerenbuitenpad graag enkele bedrijven met hoeveverkoop en -toerisme in de kijker.

Vertrek en aankomst

Het startbord staat op de ruime parking van De Borre, Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek

Waar vind ik de fietsroute?

De route is niet bewegwijzerd, maar er is een begeleidende flyer met plattegrond. Deze kan je ook verkrijgen op de dienst voor toerisme van de gemeente Bierbeek (Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek, tel. 016 26 97 54, toerisme@bierbeek.be).

Je kan ze ook online bekijken en downloaden op routeyou.

Deze fietstocht kwam tot stand met de steun van: Gemeente Bierbeek, Innovatiesteunpunt, Landelijke Gilden vzw, Plattelandsklassen vzw, Provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse Overheid en de Europese Gemeenschap.

Onze land- en tuinbouwers vervullen als ‘land-schaps-bouwers’ een belangrijke  rol in het beschermen van de open ruimte. De contrasten in het landschap zijn vaak adembenemend.

Jan Van der Velpen, schepen van Landbouw