Menu

Terug naar Activiteiten >23e Hoevefeesten

23e Hoevefeesten
Vrijdagavond 14 juni om 20 uur: tractorwijding met aansluitend Boerenbal met optreden van The Dukes Band en Ballonvluchten.Zaterdagnamiddag 15 juni van 13 tot 18 uur: kindernamiddag. Zondag 16 juni: hoevefeesten van 10 tot 18 uur, met o.a. het 11e Vlaamse kettingzaagsculpturenfestival + Riddertoernooi door Ridders te paard..

De Landelijke Gilde Kalmthout organiseert dit jaar voor de 23e keer hun  Hoevefeesten. Na het succes van 2018 zijn we het derde jaar op rij welkom op het terrein van 't Cruysackerhof, Kruisbos 17 te Kalmthout.

Het programma ziet er in grote lijnen hetzelfde uit als in de vorige edities. Op vrijdag 14 juni te 20.00h is er een tractorwijding met aansluitend een ouderwets ‘Boerenbal’ met DJ Leo Guns en The Dukes Band en Ballonvluchten. Inkom Gratis. Vorig jaar kwamen hier niet minder dan 248 tractoren op af!

Zaterdag 15 juni is de grote kindernamiddag van 13.00u tot 18.00u. Tegen democratische prijzen kunnen de jongeren genieten van ritjes met een koets, tractor, ezel of pony. Verder kunnen ze onder andere koemelken, stokpaardrijden, boerengolf spelen, op een vliegend tapijt "meevliegen" en nog tal van andere activiteiten. Vorig jaar werden er 1100 activiteitenkaartjes verkocht!

Op zondag 16 juni vinden dan de eigenlijke Hoevefeesten plaats  van 10.00 u. tot 18.00 u. Net als de vorige jaren worden er weer veel oldtimer tractoren verwacht de hoofdact is een Riddertoernooi met een steekspel door "Ridders te paard".

Andere bezienswaardigheden zijn een Haflinger paarden keuring, miniatuurtractoren, vendelzwaaiers, vlegeldorsers, oude ambachten, de Vlaamse Trekhond, moderne landbouwmachines, enz.

Ook het elfde kettingzaagsculpturenfestival zal dit jaar weer een blikvanger worden. Beeldhouwers uit binnen- en buitenland (met de kettingzaag) zullen twee dagen het beste van zichzelf geven en een boomstam die ze voorgeschoteld krijgen omvormen tot een kunstwerk.

Voor de zesde keer is er ook de Pruuverkesroute (georganiseerd door VVV Kalmthout) met vertrek en aankomst op de Hoevefeesten. Je fietst langs plattelandswegen en idyllische plekjes en onderweg proef je van lekkernijen uit de regio. 

Praktische gegevens

Wanneer: 
van 14/06/2019 om 20:00 tot 16/06/2019 om 18:00
Locatie: 
’t Cruysackershof
Kruisbos 17 , 2920 Kalmthout
Interessegebieden: 
Landbouw