Menu

Terug naar Activiteiten >Apotheek in eigen tuin

Apotheek in eigen tuin
Het gebruik van kruiden is niet iets van de laatste jaren of eeuwen. Al ver voor het begin van onze jaartelling waren mensen op de hoogte van de geneeskrachtige werking van bepaalde planten.
De enige manier vroeger om kruiden te leren kennen, was de proef op de som nemen, proeven dus. Vermoedelijk nam men bladen, vruchten en takjes in de mond om zo de smaak ervan te leren kennen en om uit te vinden of de plant misschien een directe werking had wanneer men een bepaald kwaaltje had. Er was een tijd dat er misschien minder aandacht was voor kruiden, gelukkig weten we nu dat kruiden geneeskrachtige eigenschappen en/of gezondheidsbevorderend zijn.
Kruiden die we elke dag verwerken in onze maaltijden en in onze tuin staan, hebben vaak een geneeskrachtige werking. Dit kan preventief of ondersteunend zijn, maar evengoed genezend en gezondheidsbevorderend. Denk aan citroenmelisse om rustig te worden, rozemarijn voor meer concentratie of tijm tegen verkoudheid. Maar evengoed zijn er nog andere kruiden, te gebruiken bij snijwondes, problemen met de spijsvertering, enz.

Praktische gegevens

Wanneer: 
27/09/2022 van 19:00 tot 22:00
Locatie: 
Polyvalente Zaal De Zulle
Botestraat 98 Bus 002 , 9032 Wondelgem
Prijs: 
€ 8
Artiest/Sprekers/Gids: 
Huys Monique
Voor wie? 
Volwassenen
Interessegebieden: 
Tuinieren