Bank zoekt plek - Inhuldiging zitbank Berlaar-Heikant | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Activiteiten >Bank zoekt plek - Inhuldiging zitbank Berlaar-Heikant

Bank zoekt plek - Inhuldiging zitbank Berlaar-Heikant
Eerder dit jaar kon jij mee beslissen waar ergens op de Hei de zitbank van Landelijke Gilde een plaatsje zou krijgen. Met 50% van de stemmen kwam de Schooldreef, naast Gemeentelijke Basisschool Heikant, als winnaar uit de bus. Ondertussen hebben de gemeentewerklieden de bank al geplaatst, en is het dus de hoogste tijd voor de officiële inhuldiging!

Na twee succesvolle jaren liep de actie van Landelijke Gilden ‘Bank Zoekt Plek’ ook dit jaar door. Een bank is in de buurt steeds een herkenningspunt. Mensen rusten er even uit, genieten er van het uitzicht, maken er een praatje, ... Meer dan redenen genoeg voor Landelijke Gilde Berlaar om te gaan voor een derde zitbank in Berlaar, dit maal op de Hei.

Met dit project beoogt Landelijke Gilden om een groot aantal mensen samen te brengen in Vlaamse dorpen en gemeenten. En hoe kan je dit beter doen dan rond een zitbank? Even uitrusten tijdens een wandel- of fietstocht, met misschien wel je picknick op schoot. Of op een zonnige namiddag een boek gaan lezen op de bank van Landelijke Gilde Berlaar.

In samenspraak met de gemeente hebben we in het voorjaar weer drie mooie locaties geselecteerd waar de zitbank van Landelijke Gilde niet zou misstaan: in de Smidstraat, op de splitsing met de Gangelberg, op Melkouwen, aan de splitsing met de Heimolenstraat en tenslotte in de Schooldreef, aan Gemeentelijke Basisschool Heikant. Tussen 15 juni en 15 juli kon iedereen mee beslissen door zijn of haar stem uit te brengen op de webpagina www.bankzoektplek.be.

Uiteindelijk werd de Schooldreef, aan Gemeentelijke Basisschool Heikant door jullie verkozen als favoriete dorpsplekje voor onze zitbank op de Hei. Met 50% van de stemmen haalde deze bankplek het van de Smidstraat, die kon rekenen op 37% stemmenaandeel. 13% van de stemmen ging naar Melkouwen.

Het doek is gevallen, en de bank is ondertussen al geplaatst. De hoogste tijd dus voor de officiële inhuldiging! Deze zal doorgaan op zaterdag 14 december 2019 om 14 uur. Iedereen hartelijk welkom!

Praktische gegevens

Wanneer: 
14/12/2019 van 14:00 tot 15:30
Locatie: 
Gemeentelijke Basisschool Heikant
Aarschotsebaan 60 , 2590 Berlaar
Interessegebieden: 
Actie(f) in je dorp