Menu

Terug naar Activiteiten >Dag van de Landbouw

Dag van de Landbouw
Jef Van Looy en zijn neef Joris Janssens baten op de grens tussen Herenthout en Grobbendonk een melkveebedrijf uit met 160 melkkoeien. Het melken gebeurt door wel drie melkrobots, maar dat wil niet zeggen dat de boer geen werk meer heeft..
De dag van Jef en Joris begint aan de computer, waar ze de gegevens van de melkrobot analyseren. Aan de hand van die informatie weten ze welke koeien extra zorg en aandacht nodig hebben. Daarna gaan ze de stal in, om de koeien te voederen, de kalfjes melk te geven, de dieren te verzorgen en de stal in te strooien en schoon te maken. Elk jaar worden hier meer dan 100 kalfjes geboren. Jef en Joris hebben dus hun handen vol.
Langs de inrit van het bedrijf werd Melktap Hoeve De Kroon geïnstalleerd. Daar kan je de klok rond lekkere koemelk kopen, supervers en recht van de boerderij.

Je krijgt een rondleiding op dit hedendaagse melkveebedrijf en ontdekt hoe zo’n melkrobot precies werkt. De mensen van Landelijke Gilde Herenthout geven toelichting bij alles wat je hier ontdekt. Voor de kleinste bezoekers is er kinderanimatie.

Praktische gegevens

Wanneer: 
15/09/2019 van 10:00 tot 18:00
Locatie: 
Jef Van Looy, Joris en Jolien Janssens-Verboven
Blokt 20 , 2270 Herenthout
Interessegebieden: 
Landbouw