Menu

Terug naar Activiteiten >Dagreis

Dagreis
Onze dagreis gaat naar het Pajottenland. We bezoeken een hennepkweker, een varkensbedrijf met verwerking van eigen vlees, rozentuin Coloma, Geuze Boon en de stad Halle.
  • Onze eerste stopplaats is het bedrijf van Matthieu Hendrickx in Herzele. Hier ontbijten we en bezoeken het bedrijf dat hennep kweekt en verwerkt voor isolatiemateriaal in de houtskeletbouw.
  • Daarna rijden we naar Schoonste Boerin Mieke Verniest in Munkzwalm. Zij is varkenshoudster en is sinds kort gestart met een bedrijf voor de verwerking van het eigen gekweekt varkensvlees. Hoe dat smaakt kunnen we proeven tijdens de broodjeslunch.
  • Na de middag bezoeken we rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Een gids wandelt met ons door de kasteeltuin en laat ons rozen zien in al hun facetten.
  • We rijden verder naar Lembeek waar we brouwerij Geuze Boon bezoeken. Zij hebben een zeer grote voorraad Lambiek op houten vaten. We sluiten ons bezoek af met een degustatie.
  • Onze laatste stop is de stad Halle. Hier doen we een terrasje, wandelen door de stad en bezoeken de basiliek van de Zwarte Madonna. 's Avonds eten we in een plaatselijk restaurant.

Praktische gegevens

Wanneer: 
16/07/2019 van 8:00 tot 23:00
Locatie: 
Dorpsplein
Dorp , 9968 Bassevelde
Vertrek: 
8u00 op het Dorpsplein, Bassevelde
Prijs: 
€ 60
Leden betalen €60 per persoon, niet-leden betalen €65. Betalen kan contant of door overschrijving op rekeningnummer BE31 7373 1303 9655 van Landelijke Gilde Bassevelde met vermelding "Dagreis" + aantal personen.
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Reservatie info: 
Inschrijven bij Christiaan Boterdaele (tel. 09/373.78.26 of chrisboterdaele@hotmail.com) of bij Luc Van de Velde (luc.van.de.velde@verz.kbc.be)
Voor wie? 
Volwassenen