Menu

Terug naar Activiteiten >De gouden jaren van de balorkesten

De gouden jaren van de balorkesten
Karel Michiels blikt nostalgisch terug op de gouden jaren van het balorkest, de tweede helft van de twintigste eeuw. Lang voor er deejays waren, speelden de balorkesten ten dans. Echte muzikanten die alle stijlen beheersten, van chachacha tot Vlaamse schlagers, van rock-’n-roll tot Vogeltjesdans, van Du tot La Bamba.
In samenwerking met Avansa Kempen blikt Karel Michiels nostalgisch terug op de gouden jaren van het balorkest, de tweede helft van de twintigste eeuw.
Lang voor er deejays waren, speelden de balorkesten ten dans. Echte muzikanten die alle stijlen beheersten, van chachacha tot Vlaamse schlagers, van rock-’n-roll tot Vogeltjesdans, van Du tot La Bamba. De balorkesten waren overal: in de parochiezaal, op het trouwfeest, in de baancafés.
Op basis van zijn gelijknamige boek brengt Karel Michiels een nostalgische terugblik op de gouden jaren van het balorkest, de tweede helft van de twintigste eeuw. Hoe zijn ze eind jaren 50 ontstaan? Wie stak er bovenuit in de sixties en seventies? Welke artiesten gingen met succes solo? Zijn coverbands de nieuwe balorkesten? Jo Leemans, Bobby Setter, Lou Roman, Tony Servi, Romain Schoonis, Coco Jr. …: ze komen allemaal aan bod in deze lezing vol muziek, verhalen en weetjes.

Praktische gegevens

Wanneer: 
25/11/2021 van 20:00 tot 22:30
Locatie: 
KLJ lokaal
Molenstraat zn , 2460 Lichtaart
Prijs: 
€ 6
€6 voor Leden, €8 voor niet leden Landelijke Gilden. Hapje en drankje inbegrepen.
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Artiest/Sprekers/Gids: 
Karel Michiels
Voor wie? 
Volwassenen