Menu

Terug naar Activiteiten >Dorp in de Kijker Nieuwmunster - Dorpenfietstocht

Dorp in de Kijker Nieuwmunster - Dorpenfietstocht
Fietstocht van 30 km waarbij de dorpen Houtave en Nieuwmunster met elkaar verbonden worden. Helse kasseistroken worden verzacht met lekkere sneukelingen.

Voor wie méér dan alleen wil fietsen, stippelde Landelijke Gilde Nieuwmunster-Houtave een route van ongeveer 30 kilometer uit doorheen het Oudland. Op het traject in onze kustpolders liggen de pittoreske kerken van Houtave, Meetkerke, Nieuwmunster en Zuienkerke.
Nieuwmunster, één van deze vier dorpen werd dit jaar verkozen als ‘Dorp in de kijker’.

Op zondag 30 juni nodigen we alle gilden, fietsliefhebbers, gezinnen, jongeren, geliefden, met of zonder haar op de benen, sterke trappers, coureurs of liefhebbers van de gedroomde elektrische fiets uit op ons fietsevenement.

Vertrekken kan van 11 tot 11.45 uur aan de Sint-Bartholomeüskerk in Nieuwmunster. Inschrijven: martine.gerard@telenet.be of via 0475 82 35 81.

Voor 15 euro (kinderen 8 euro) snoep je van een hemelse aperitief, enkele stevige pistolets met kaas of gehakt, een appel, koffie en advocaat, een ijsje én een afsluitende drankje én een pakje frieten met worst en sausje.

Voor de liefhebbers is er om 10 uur een viering in de fietskerk. gezegend kun ju zo de vakantie in.

Praktische gegevens

Wanneer: 
30/06/2019 van 11:00 tot 18:00
Locatie: 
Dorpsplein
Doelhofstraat , 8377 Nieuwmunster
Vertrek: 
aan de Sint-Bartholomeuskerk in Nieuwmunster
Prijs: 
€ 15
€ 15 voor volwassenen € 8 voor kinderen en jongeren
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen