Menu

Terug naar Activiteiten >Dorp in de Kijker Nieuwmunster - Lichtmunster

Dorp in de Kijker Nieuwmunster - Lichtmunster
Kom genieten van een feeërieke wandelhappening die slentert doorheen de straten en velden van Nieuwmunster. Langs het parcours van 5 kilometer staan 5.000 theelichtjes opgesteld en worden we in tal van huiskamers en leuke plekjes verwacht voor muziek, dans, poëzie, verhaalkunst, fotografie en hapjes en drankjes.

Op zaterdag 10 november 2018  (het LICHTFEEST van ST.-MAARTEN) organiseren de dorps- en parochieraad van Nieuwmunster in het kader van ‘Dorp in de kijker’, ’LICHTMUNSTER’. Deze feeërieke wandelhappening slentert zich doorheen de straten en velden van Nieuwmunster. We beogen om (met de steun van Landelijke Gilden) 5000 grote theelichtjes in evenveel confituurpotten te laten branden op het traject van 5 kilometer.

Voor deze avond  wordt er tevens een sterk programma uitgewerkt met muziek, dans, poëzie, verhaalkunst, fotografie, hapjes en drankjes. Vanaf 19.30 uur verwachten we je in de warmte van tal van huiskamers en specifieke stekjes binnen Nieuwmunster. Het parcours start vanuit de parkings aan de Leopoldlaan. Voor de gelegenheid wordt het ganse dorp immers autovrij gemaakt. Om alles volop te beleven schakelt het gemeentebestuur de straatverlichting voor één avond uit.
OP ONZE HOOFDPODIA PRIJKEN LIEVEN DEBRAUWER ÉN BRAM VERSTAPPEN

Lieven Debrauwer komt speciaal voor Lichtmunster als cabaretier zingen. Hij brengt bekende Nederlandse cabaretliedjes uit het repertoire van Toon Hermans, Wim Sonneveld, Jasperina de Jong, Conny Stuart,… Van ‘Tea room Tango’ tot ‘Tango van het blote kontje’ en van “Margootje” tot "Johanna". Zijn eerste professionele kortfilm ‘Leonie’ maakte hij met Dora van der Groen, die ook meespeelde in zijn langspeelfilm Pauline en Paulette. Deze film won de juryprijs in de selectie van het filmfestival van Cannes. Debrauwer ontving ook de Louis Paul Boonprijs.

Meermens is het alter ego van Bram Verstappen. Onder deze naam maakt hij muziek over de dingen des levens en zoekt hij de universele gevoelens der mensheid. In 2017 mocht Meermens (toen nog onder de naam 'Farse') spelen op de buskerstage van Vama Veche. Bovendien werd hij datzelfde jaar door publiek en jury uit 150 inzendingen verkozen tot beste straatmuzikant, als winnaar van het StraatMuziek Festival van Roeselare. Hierna haalde hij ook regelmatig de krant met een artikel en was hij te horen op verschillende radiozenders.

ZING, DANS, SPEEL EN BEWONDER

Dancelot, staat voor het ultieme dansplezier op hoogstaand niveau, en brengt dit in een familiale en warme sfeer. Verhalenverteller Bart Mommerency neemt jong en oud in verhalen mee.

Giedo Sterckendries is een professioneel landschapsfotograaf voor onder meer National Geografic en Nest én vertoeft vaak in Nieuwmunster. Zijn foto’s zijn verzameld binnen Puur Gold en Amazone Goud. Voor de gelegenheid piep je binnen in dit bijzondere leven als fotograaf. Woordkunstenaar Debora Kyndt leest voor uit eigen werk én Pia Lootens brengt je in vervoering met haar klankschalen.

’S AVONDS ALS HET KAMPVUUR BRANDT

Dit feest wordt afgesloten in de unieke boomgaard van Hilde & Frederik aan de Doelhofstraat. Je kan er genieten van een knetterend vuur én een afsluitend drankje. De ideale setting om het spetterend jaar rond ‘Dorp in de kijker’ nog even te overschouwen!

ZET JE KAARS VOOR JE RAAM VANNACHT

Aan alle dorpsbewoners wordt gevraagd om hun huizen passend te verlichten met authentiek kaarslicht in vuurkorven, windlichten of grote glazen potten. Om het dorp in al zijn glorie te laten schitteren vragen we tevens om alle kunstlicht; ook in de huiskamer zoveel mogelijk te doven.

Veel mensen uit Zuienkerke bezorgden reeds véél confituurpotten. Maar we blijven naarstig verder sparen. Lege goed uitgewassen confituurpotten kun je dan ook blijvend achteraan in de St.-Bartholomeüskerk deponeren. De kerk is bij mooi weer elke dag open!

Lichtmunster klinkt als een klassebakinitiatief (en dat wordt het ook). Maar gezien het jonge karakter verdient het van ons allen verhoogde aandacht! Kennissen, buren, familie én vrienden zijn dan ook van heinde en verre welkom! In de toffe b&b’s van onze gemeente kunnen ze na de fijne belevenis uren uitslapen.

Praktische gegevens

Wanneer: 

10/11/2018 van 19:30 tot 23:00

Locatie: 
Dorpsplein
Doelhofstraat , 8377 Nieuwmunster
Vertrek: 
Dorpsplein
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen