Menu

Terug naar Activiteiten >Fietsen tussen Durme en Schelde

Gezinsfietstocht van 30 of 50 km tussen de rivieren de Durme en de Schelde. Vertrek vanuit Hamme Sint-Anna en Zele.

De tweede zondag van juli nodigen de Landelijke Gilden van het gewest Zele je uit op Fietsen tussen Durme en Schelde. Deze recreatieve fietstocht mocht het voorbije jaar opnieuw enkele honderden deelnemers verwelkomen.

De Schelde en de Durme in de streek van Hamme en Zele vormen een prachtig decor voor fietsers. Rustige paden kronkelen mee langs de groene meanders van de twee rivieren. Landelijke wegen zoeken hun pad door weiden en akkers om de dorpen met elkaar te verbinden. Schorren, slikken en rietkragen, de dijken tussen water en polderland, de bloemrijke hooilanden, de knotwilgen en de populierenbossen, de weidse vergezichten,... Een uniek landschap gebeeldhouwd door het water. Met een rijk cultuurhistorisch verleden, een waardevolle natuur en een actieve en moderne landbouw. Een streek met een eigen gezicht dat Landelijke Gilden graag toont aan een breed publiek.

De gezinsfietstochten van 30 of 50 kilometer starten in het centrum van Hamme-Sint-Anna of Zele. Onderweg zijn er een drietal stopplaatsen waar de deelnemers even op adem kunnen komen, een hapje krijgen en een drankje kunnen nuttigen. Bij de aankomstplaats is er voor iedereen een royale portie spek met eieren.

Dit jaar wordt er ook extra op kindvriendelijkheid ingezet met een kindertocht van 15 km. Deze tocht start naast de klassieke startplaatsen ook in Grembergen en doet 3 stopplaatsen voorzien van kinderanimatie aan.

Naast Grembergen leidt de tocht dit jaar ook richting Opdorp. In Opdorp wordt zo ook het dorpsfeest meegepikt en leren de deelnemers via een infostand bij over de talrijke bijvriendelijke mengsels die werden ingezaaid. Dit in het kader van het project ‘Platteland in de Bloemetjes’, waar Landelijke Gilden voor samenwerkte met het agrobeheercentrom Eco² en het Regionaal Landschap Schelde-Durme.

Praktische gegevens

Wanneer: 

9/07/2017 tussen 12u30 en 15u00

Vertrek: 
Parochiaal Centrum Hamme Sint-Anna (Sint-Annastraat), Parochiaal Centrum Zele (Heilig Hartplein 12) en Hoeve Herman Rubbens (Hekkestraat 1, Grembergen) (Enkel kindertocht!)
Prijs: 
  • Volwassene € 5 in voorverkoop BE88 7372 2036 4441 of € 6 bij inschrijving de dag zelf
  • Kind onder de 6 jaar: Gratis
  • Kind 6-12 jaar: 3 euro

Inbegrepen: routebeschrijving, verzekering, hapje op 2 stopplaatsen, portie spek met eieren bij aankomst.

Voor wie? 
Gezin
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen