Menu

Terug naar Activiteiten >Fietsen tussen Durme en Schelde

Fietsen tussen Durme en Schelde
Gezinsfietstocht van 30 of 50 km tussen de rivieren de Durme en de Schelde. Vertrek vanuit Hamme Sint-Anna en Zele met tussenstops in Hamme en Moerzeke-Kastel

De tweede zondag van juli nodigen de Landelijke Gilden van het gewest Zele je uit op Fietsen tussen Durme en Schelde.

De Schelde en de Durme in de streek van Hamme en Zele vormen een prachtig decor voor fietsers. Rustige paden kronkelen mee langs de groene meanders van de twee rivieren. Landelijke wegen zoeken hun pad door weiden en akkers om de dorpen met elkaar te verbinden. Schorren, slikken en rietkragen, de dijken tussen water en polderland, de bloemrijke hooilanden, de knotwilgen en de populierenbossen, de weidse vergezichten,... Een uniek landschap gebeeldhouwd door het water. Met een rijk cultuurhistorisch verleden, een waardevolle natuur en een actieve en moderne landbouw. Een streek met een eigen gezicht dat Landelijke Gilden graag toont aan een breed publiek.

De gezinsfietstochten van 30 of 50 kilometer starten in het centrum van Hamme-Sint-Anna of Zele. Onderweg zijn er een drietal stopplaatsen waar de deelnemers even op adem kunnen komen, een hapje krijgen en een drankje kunnen nuttigen. Bij de aankomstplaats is er voor iedereen een royale portie spek met eieren.

Ook dit jaar kunnen je kinderen meedoen aan enkele speciaal uitgetekende kindertochten van zo’n 10 km. Deze tochten starten naast de klassieke startplaatsen ook in Hamme en Kastel. Op deze locaties is er ook kinderanimatie voorzien.

Praktische gegevens

Wanneer: 
14/07/2019 van 12:30 tot 19:00
Locatie: 
Parochiaal Centrum Hamme Sint-Anna
Sint-Annastraat , 9220 Hamme
Vertrek: 
Parochiaal Centrum Hamme Sint-Anna en Parochiaal Centrum Zele
Prijs: 
€ 6
Prijs: volwassene € 5 in voorverkoop BE88 7372 2036 4441 (of € 6 bij inschrijving de dag zelf); kind € 3. Inbegrepen: routebeschrijving, verzekering, hapje op 2 stopplaatsen, portie spek met eieren bij aankomst.
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen