Fietszoektochten Hagelandse Gordel | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Activiteiten >Fietszoektochten Hagelandse Gordel

Fietszoektochten Hagelandse Gordel
De Hagelandse Gordel staat al meer dan tien jaar garant voor fietsplezier in het Hageland. Deze zomer steken we de Hagelandse Gordel noodgedwongen in een ander jasje. We stippelden namelijk drie fietszoektochten uit! Smeer je fietsbenen al maar in en ga tussen 15 juli en 31 augustus op zoek naar de juiste antwoorden, en wie weet ben jij wel één van de gelukkige winnaars.
Aangepaste formule
Andere jaren ontvangt de Hagelandse Gordel meer dan 2000 fietsers op de derde zondag van juli. Al fietsend kunnen ze zo het mooie Hageland ontdekken. Onderweg zijn er verschillende rustplaatsen voorzien op landbouwbedrijven. Hier kan met terecht voor een lekker hapje en drankje. Omwille van de coronacrisis gooien we het dit jaar over een andere boog. We stippelden drie fietszoektochten uit waarmee je de hele zomer lang (15/7 - 31/8) het Hageland kan verkennen!

De wedstrijd
Fiets je route tussen 15 juli en 31 augustus en beantwoord onderweg de vragen. Vul voor 1 september je antwoorden in via het juiste formulier onderaan deze website. Dankzij de financiële steun van KBC verloten we onder de correct ingevulde antwoordformulieren 15 streekpakketjes, 5 per route. Daarnaast verloten we een hoofdprijs onder alle correcte antwoordformulieren. De hoofdprijs wordt ons geschonken door B&B Kamer en Aambeeld in Zoutleeuw: een waardebon voor één overnachting voor twee personen met ontbijt. We brengen de winnaars persoonlijk op de hoogte. Na 1 september kan je de juiste antwoorden terugvinden op deze webpagina. 

Drie zoektochten
Alle routes zijn volledig gebaseerd op het fietsknooppuntennetwerk. Je volgt de routes dus door de gekende wegwijzertjes te volgen. Onderweg zoek je het antwoord op een 15-tal vragen. Om de route en de vragen eenvoudig te kunnen volgen en beantwoorden, raden we je aan het bijhorende vragenblad af te drukken. De routes en vragenbladen kan je hieronder vinden.
We wensen alle deelnemers veel fietsplezier tijdens onze drie zoektochten en willen iedereen vragen om steeds de verkeersregels te respecteren. We wensen jullie een aangename fietstocht en hopen jullie massaal terug te kunnen verwelkomen op zondag 18 juli 2021 voor een spetterende editie van de Hagelandse Gordel! De gezellige tussenstops met lekkere hapjes en drankjes op landbouwbedrijven zijn dan opnieuw van de partij! 

Fietszoektocht 1 langs o.a. Rummen, Het Vinne, Kortenaken en Donk
Tijdens deze mooie route van 42,7 km volg je het knooppuntennetwerk. Je fietst o.a. door Rummen, Kortenaken en Halen. De route passeert ook langs provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Je vertrekpunt kies je zelf. Wie met de fiets op of in de wagen komt, kan parkeren in de buurt van knooppunt KP 28 (Rummen), KP 48 (Het Vinne), KP 24 (kerk Geetbets-Hogen), KP 46 (Kortenaken) of KP 353 (Donk).
Fietszoektocht 2 langs o.a. Kapellen, Meensel-Kiezegem, Assent en Waanrode
Deze route is 34,3 km lang en volgt de fietsknooppunten. Op je route verken je de streek van Kapellen, Meensel-Kiezegem, Molenbeek-Wersbeek, Assent en Waarode. Je kan je wagen parkeren aan het ontmoetingscentrum van Meensel (tussen KP 78 en 77), op de parking van de sporthal van Kortenaken in Waanrode (Grote Vreunte 57b, nabij KP 40) of aan de kerk van Kapellen en parking Mispel (Dorpsstraat, tussen KP 79 en 78). Vandaar kan je met de fiets vertrekken en het parcours van de zoektocht volgen.
Fietszoektocht 3 langs Bunsbeek, Zuurbemde, Hoeleden-Stok en Neerlinter
Tijdens deze route fiets je over de fietsknooppunten over een afstand van 35,3 km. Je ontdekt de omgeving van Bunsbeek, Zuurbemde, Hoeleden Stok, Kersbeek-Miskom en Neerlinter. Wie met de fiets op of in de wagon komt, kan parkeren achter de kerk van Zuurbemde (tussen KP 7 en 20), in het dorp van Neerlinter (tussen KP 5 en 58), aan de kerk van Oplinter (tussen KP 59 en 26) of aan de kerk van Bunsbeek (tussen KP 8 en 7).
Het reglement kan je hier raadplegen: https://bit.ly/2CrG0n1.
Heb je nog vragen of heb je een opmerking, stuur dan een mailtje naar vlaams-brabant@landelijkegilden.be

Praktische gegevens

Wanneer: 
van 24/07/2020 tot 31/08/2020 van 0:00 tot 23:59
Enkel op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
Locatie: 
Verschillende startplaatsen rondom Hoeleden
Dorp , 3471 Hoeleden
Vertrek: 
Je vertrekt op een punt naar keuze op één van de routes.
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen