Menu

Terug naar Activiteiten >Gentse Buitenband - startplaats Desteldonk

Gentse Buitenband - startplaats Desteldonk
Hoevefeest en fietstochten in de open (landbouw)landschappen rond Gent
De jaarlijkse fietshoogdag voor landelijk Gent en omgeving zet dit jaar meer dan ooit in op het gezin. Jong en oud komen aan hun trekken op elke start- en stopplaats, waar je telkens kunt kiezen uit routes van 25, 45 en 85 km. We tonen de mooiste troeven van de dorpen rond Gent: het valleigebied van de Kale en de Poekebeek, de Scheldemeersen, het Parkbos in De Pinte, de Meetjeslandse bossen, het sierteeltgebied. Vanuit de startplaatsen verken je het Land van Nevele, de bloemenstreek, de kanaalzone rond Gent en de Schelde- en Leiestreek, met het begin van de Vlaamse Ardennen.

Vanuit Oostakker-Desteldonk rijden we de bloemenstreek in. Aan de rand van de Gentse haven verkennen we de laatste mooie stukken open ruimte. Een van de hoogtepunten op de route is het park van het kasteel Rozelaer in Lochristi.  Voor de grotere tocht gaan we nog verder de bloemenstreek verkennen en belanden zelfs in Beervelde en Eksaarde.

Route Oostakker-Desteldonk: bewegwijzering vanaf E17 en R4-Oost 

25 km: De Kasteel Rozelaerroute nieuw);
45 km: De Kerrebroekroute (nieuw); 
85 km: Gentse Buitenband 

Praktische gegevens

Wanneer: 
28/07/2019 van 8:00 tot 15:00
Locatie: 
Hoeve Polfliet
Lindestraat 42 , 9042 Desteldonk
Vertrek: 
Hoeve Polfliet, Lindestraat 42, Desteldonk
Prijs: 
€ 4
Vooraf inschrijven (3 euro/pers) kan via reknr BE94 7474 0622 5014 t.n.v. GBB met vermelding van startplaats, route en aantal deelnemers.. Kind tot 12 jaar is gratis. Kaarten liggen dan aan de inkom klaar.
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen