Menu

Terug naar Activiteiten >Gentse Buitenband - startplaats Drongen

Gentse Buitenband - startplaats Drongen
Hoevefeest en fietstochten in de groene open (landbouw)landschappen rondom Gent
De jaarlijkse fietshoogdag voor landelijk Gent en omgeving zet dit jaar meer dan ooit in op het gezin. Jong en oud komen aan hun trekken op elke start- en stopplaats, waar je telkens kunt kiezen uit routes van 25, 45 en 85 km. We tonen de mooiste troeven van de dorpen rond Gent: het valleigebied van de Kale en de Poekebeek, de Scheldemeersen, het Parkbos in De Pinte, de Meetjeslandse bossen, het sierteeltgebied … Vanuit de startplaatsen verken je het Land van Nevele, de bloemenstreek, de kanaalzone rond Gent en de Schelde- en Leiestreek, met het begin van de Vlaamse Ardennen.

Vanuit landgoed ‘De Campagne’ in Drongen fietsen we door het landschap rond de Oude Kale en de Poekebeek, richting kasteel van Poeke. De Artemeersmolen, een authentieke windmolen waar nog effectief gemalen wordt, is een volgend hoogtepunt. De langere tocht gaat ook richting Meigem, waar we te gast zijn op het kersenbedrijf van de familie Cocquyt.   

Routes:

Route Drongen: bewegwijzering vanaf E40, afrit Gent-West 
15 km: De Boerderijenroute (voor gezinnen met kinderen) – onderweg bezoek aan boerderijen  
25 km: Poekekasteelroute; 
45 km: De Meigemse Kersenroute; 
85 km: Gentse Buitenband 

Praktische gegevens

Wanneer: 
28/07/2019 van 8:00 tot 15:00
Locatie: 
De Campagne
Gijzelstraat 12 , 9031 Drongen
Vertrek: 
De Campagne, Gijzelstraat 12, Drongen
Prijs: 
€ 4
Vooraf inschrijven (3 euro/persoon) kan ook met duidelijke vermelding van startplaats, route en het aantal personen. via storting op reknr. BE94 7474 0622 5014 (Gentse Buitenband). Kind tot 12 jaar is gratis. Kaarten liggen dan aan de startplaats
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen