Menu

Terug naar Activiteiten >Hagelandse Gordel, zondag 18 juli

Een geslaagde zondag voor jong en oud? Daarvoor moet je op zondag 18 juli in het Hageland zijn! Vanop verschillende plaatsen kan je vertrekken voor een fietstocht van ongeveer 25, 50 of 75 km.

Geen startplaats in Rummen en aangepaste parcours wegens wateroverlast
Omwille van de wateroverlast zal er geen startplaats zijn in Rummen. Wie vooraf inschreef kan terecht in Kortenaken. Wie nog niet ingeschreven is, kan inschrijven op één van de andere startplaatsen.

De grote route werd ingekort tot +-60km. De middelgrote route in Bunsbeek werd ingekort tot 32,5km (ivp +-50km). Op elke startplaats is er keuze uit: een grote route (+-60km), een middellange route (+-50km of 32,5km in Bunsbeek) en een kleine route (+- 25km).

Als organisatie wensen wij ons medeleven en sympathie uit te drukken met iedereen die getroffen is door de wateroverlast. We hebben lang de pro's en contra's overwogen om het evenement al dan niet te laten doorgaan. Gezien de vele inschrijvingen en bestelde picknickpakketten waren oplossingen als een week uitstellen, niet haalbaar. We hopen op begrip en respect voor de beslissing en wensen iedereen het allerbeste!

Een coronavriendelijk jasje

Dit jaar gieten we de Hagelandse Gordel in een coronavriendelijk jasje. We stelden daarom lekkere picknickpakketten samen voor onderweg. De voorinschrijvingen zijn intussen afgesloten. Je kan wel ter plekke op de startplaats inschrijven. Een picknickpakket aankopen, is ter plekke niet mogelijk.
 
Picknickpakket in handig koeltasje
Voor slechts 7 euro extra, krijg je bij je voorinschrijving een lekker picknickpakket in een koeltasje. We voorzien je graag van 2 belegde sandwiches (een met kaas en een met hesp), een koffiekoek, kerstomaatjes en een lokaal appelsapje! Helaas, de voorinschrijvingen voor dit pakket zijn intussen afgesloten. Maar, je zal op elke startplaats even kunnen uitrusten en genieten van een fris drankje.
 
Startplaatsen
  • Assent (Bekkevoort) – Akkerbouwbedrijf Vandebroeck - Koningsbos 17. Met een drankje en een hapje op de startplaats
  • Bunsbeek (Glabbeek) – Fruitbedrijf Vanherwegen - Oplintersesteenweg 22A. Met een drankje en een hapje op de startplaats
  • Kapellen (Glabbeek) – Fruitbedrijf Veulemans - Groenstraat 2. Met een drankje en een hapje op de startplaats
  • Kortenaken – Melkveebedrijf Lemmens - Lapstraat 21. Met een drankje en een hapje op de startplaats
  • Rummen (Geetbets) – Kalverbedrijf Adams - Persoonsstraat 63. Met een drankje en een hapje op de startplaats. Omwille van de wateroverlast is deze startplaats geschrapt.
Routes
Je kiest ter plekke voor een route van +-75km, +-50km of +-25km. Omwille van de wateroverlast moesten we de grote route inkorten tot +- 60km. De middelgrote route in Bunsbeek werd ingekort tot 32,5km (ipv +- 50km).
 
Inschrijven
De online inschrijvingen zijn intussen afgesloten.
Je kan ter plekke inschrijven op de startplaats van jouw keuze.
 
 
Deelnameprijs
Niet leden: €5 zonder picknick
Leden Landelijke Gilden: 4 euro zonder picknick
Verzekering is inbegrepen.
 
Tombola
Iedere deelnemer maakt kans op één van de 10 prijzen met als hoofdprijs een waardebon van Fietshandel Gaethofs!

Wie wilt deelnemen met een e-scooter of e-bike kan er eentje huren via Plezant Hageland. Zij hebben een leuke formule uitgewerkt. Meer info via https://www.facebook.com/PlezantHageland.
 
De Hagelandse Gordel is een organisatie van Landelijke Gilden Assent, Bunsbeek, Glabbeek, Geetbets-Rummen, Hoeleden en Kortenaken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Praktische gegevens

Wanneer: 

18/07/2021 van 8:00 tot 15:00

Locatie: 
Verschillende startplaatsen rondom Hoeleden
Dorp , 3471 Hoeleden
Vertrek: 
Je vertrekt op een punt naar keuze op één van de routes.
Prijs: 

€ 5
Niet leden: €5 zonder picknick Leden LG: €4 zonder picknick

Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Reservatie info: 
De voorinschrijvingen zijn afgesloten. Je kan ter plekke op de startplaats inschrijven.
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen