Menu

Terug naar Activiteiten >Heuvelkesroute, zondag 29 augustus

Heuvelkesroute, zondag 29 augustus
De Heuvelkesroute is de nieuwe recreatieve fietstocht van Landelijke Gilden. De Heuvelkesroute staat voor fietsen langs rustige en heuvelachtige wegen in de streek tussen Leuven en Tienen. Onderweg kan je genieten van een picknickpakket vol lokaal lekkers!
De Heuvelkesroute is de nieuwe recreatieve fietstocht van Landelijke Gilden. De Heuvelkesroute staat voor fietsen langs rustige en heuvelachtige wegen in de streek tussen Leuven en Tienen. Deze nieuwe fietstocht is ontstaan vanuit de Ronde van Leuven die in 2019 voor de laatste keer georganiseerd werd. Een deel van de organisatoren neemt hun kennis en ervaring mee naar de Heuvelkesroute. Zo biedt deze nieuwe fietstocht een volledig nieuw parcours aan, maar wel met de jarenlange ervaring van de Ronde van Leuven.

De vertrekpunten en de routes
Je kan vertrekken voor je fietstocht in Bierbeek of in Kortrijk-Dutsel. Op beide locaties kan je kiezen voor een route van ongeveer 30 km of 60 km. 
  • Bierbeek: parochiezaal, Dorpsstraat 28
  • Kortrijk-Dutsel: dorpsplein
Korte keten picknickpakket
Wil je onderweg niet alleen genieten van het mooie landschap, maar ook proeven van al het lekkers uit de streek? Bestel dan voor slechts 8 euro extra zeker je picknickpakket vol lekkers uit de korte keten! We zorgen voor twee belegde sandwiches van de lokale bakker met kaas van de Melkerhei uit Linter en hesp van de lokale beenhouwer, aangevuld met een appelsapje en appel van Vandervelpen uit Bierbeek en ‘wafeltjes van ons bomma’ uit Meensel-Kiezegem. Dankzij de steun van de provinciale landbouwkamer Vlaams-Brabant kunnen we je picknick verpakken in een handig koeltasje, zo blijft alles lekker vers.

Inschrijven en deelnameprijs
Vooraf inschrijven is verplicht en is mogelijk t.e.m. maandag 23 augustus via https://heuvelkesroute-2021.eventsquare.co. 
Niet leden: €4 zonder picknick; €12 met picknick
Leden Landelijke Gilden: 3 euro zonder picknick; 11 euro met picknick.
Leden die online inschrijven, kunnen gebruik maken van de code LEDENVOORDEEL om te genieten van de ledenprijs. De lidkaart wordt op de startplaats gecontroleerd.
Verzekering is inbegrepen.

Tombola
Elke deelnemer maakt kans op één van de vier zelfplukbons van bloemenplukveld de Fleurderij in Bierbeek! 

Praktische gegevens

Wanneer: 
29/08/2021 van 9:00 tot 15:00
Locatie: 
Verschillende startplaatsen rondom Leuven
Diestsevest , 3000 Leuven
Vertrek: 
Vertrekken kan in Bierbeek of Kortrijk-Dutsel
Prijs: 
€ 4
Niet leden: €4 zonder picknick; €12 met picknick Leden LG: €3 zonder picknick; €11 met picknick Leden die online inschrijven, kunnen gebruik maken van de code LEDENVOORDEEL om te genieten van de ledenprijs. Controle van de lidkaart op de startplaats.
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Reservatie info: 
Inschrijving is dit jaar verplicht via https://heuvelkesroute-2021.eventsquare.co/nl.
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen