Menu

Terug naar Activiteiten >Hoe gezond is je grond?

Hoe gezond is je grond?
Merk je op dat het niet meer zo goed gaat met je tuin dan is er misschien een probleem met de voedingstoestand van je bodem. Landelijke Gilde Oetingen zet deze winter een actie op om hieraan te verhelpen. Breng wat grond uit de tuin binnen en wij zorgen voor de analyse en een deskundig advies. Hoe je dit aanpakt vind je in de uitnodiging als bijlage bij dit bericht.
Gaat het minder met je tuin?

Groeien de groenten niet meer zoals vroeger, heb je tijdens de winter last van vogelmuur in de moestuin, komt klaver ongevraagd je gazon verdringen, kwijnen blauwe bessen weg of zijn je aardappelen zeer ruw, dan is er misschien wel iets fout met de voedingstoestand van je bodem.

Wil je weten welke bemesting je tuin nodig heeft?

Jaarlijks stel je je de vraag welke meststoffen je moestuin, gazon en siertuin nodig heeft om er goede resultaten mee te behalen. De keuze in het tuincentrum is ook zo uitgebreid. En wat is je eigen compost of kippenmest waard

Bij de Landelijke Gilde Oetingen vind je antwoorden op jouw vragen

Tot 20 januari 2018 kan je voor de prijs van € 12,5/grondstaal één of meerdere grondstalen deponeren bij:
• Jean-Marie Abiels, Frankrijkstraat 25A
• Dehandschutter Paul, Eikenveldstraat 38
• Peetermans Carine, Lenniksestraat 85E
De stalen kun je in de aangeduide doos, mand of kruiwagen deponeren zonder aan te bellen. Hoe je te werk gaat om het staal te nemen, wordt op de achterzijde uitgelegd.

Analyseresultaten en deskundig advies

Op vrijdag 23 februari om 20u worden de resultaten besproken in het zaaltje achter café ‘Het Vijfde Wiel’. Nadien krijgt iedereen zijn analyseresultaten en adviezen mee of indien je niet aanwezig kan zijn, worden de resultaten per e-mail of post bezorgd.
De betaling gebeurt via overschrijving op rekeningnummer BE24 7341 5400 0138, uiterlijk tegen 23 februari en met vermelding van dezelfde naam als de naam gebruikt voor het staal.

Praktische gegevens

Wanneer: 
van 2/01/2018 tot 23/02/2018 van 20:00 tot 23:00
Enkel op
Locatie: 
Zaaltje achter café 'Het Vijfde Wiel'
Kerkstraat 1 , 1755 Oetingen
Prijs: 
€ 12,5
kostprijs per staal; bespreking resultaten en advies zijn gratis
Artiest/Sprekers/Gids: 
bespreking analyseresultaten en deskundig advies door Yves Hendrickx
Voor wie? 
Volwassenen
Interessegebieden: 
Tuinieren