Kruidenworkshop | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Activiteiten >Kruidenworkshop

Kruidenworkshop
Kruiden die in onze tuin staan hebben vaak een geneeskrachtige werking. Dit kan preventief of ondersteunend zijn, maar evengoed genezend. Denk aan citroenmelisse om rustig te worden of tijm tegen verkoudheid. Maar evengoed zijn er nog andere kruiden, te gebruiken bij snijwonden, problemen met de spijsvertering... Ontdek de krachten van planten en kruiden die in de tuin zeker niet mogen ontbreken
Het gebruik van kruiden is niet iets van de laatste jaren of eeuwen. Al ver voor het begin van onze jaartelling waren mensen op de hoogte van de geneeskrachtige werking van bepaalde planten. 
 
De enige manier vroeger om kruiden te leren kennen, was de proef op de som nemen, proeven dus. Vermoedelijk nam men bladen, vruchten en takjes in de mond om zo de smaak ervan te leren kennen en om uit te vinden of de plant misschien een directe werking had wanneer men een bepaald kwaaltje had. Er was een tijd dat er misschien minder aandacht was voor kruiden, gelukkig weten we nu dat kruiden geneeskrachtige eigenschappen hebben en/of de gezondheid bevorderen. 
Kruiden die we elke dag verwerken in onze maaltijden en in onze tuin staan, hebben vaak een geneeskrachtige werking. Dit kan preventief of ondersteunend zijn, maar evengoed genezend. Denk aan citroenmelisse om rustig te worden, rozemarijn voor meer concentratie of tijm tegen verkoudheid. Maar evengoed zijn er nog andere kruiden, te gebruiken bij snijwonden, problemen met de spijsvertering, enz. 
Tijdens deze workshop krijg je een beter zicht krijgt op de kruiden in je tuin. Ontdek welke krachten een bepaalde plant heeft en welke kruiden er in de tuin zeker niet mogen ontbreken. 
Na deze les zal je verrast zijn van het aanbod medicinale planten die moeder natuur in je eigen tuin aanbiedt. 

Praktische gegevens

Wanneer: 
28/02/2020 van 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Ontmoetingscentrum Linden
Korenbloemstraat 12 , 3210 Linden
Prijs: 
€ 10
10 EUR voor leden 15 EUR voor niet-leden
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Reservatie info: 
inschrijven via landeijke-gilde-linden@hotmail.com
Artiest/Sprekers/Gids: 
Barbara Meirens
Voor wie? 
Volwassenen
Interessegebieden: 
Tuinieren