Menu

Terug naar Activiteiten >Lekker fruit uit eigen tuin

Lekker fruit uit eigen tuin
Van bessen en bramen (kleinfruit) Theorie als voorbereiding voor latere praktijkles Denk jij spontaan aan een boomgaard? Een leuke fruittuin hoeft niet groot te zijn. Met enkele klein blijvende fruitbomen en wat kleinfruit zoals bessen en bramen kan je heerlijk genieten van je eigen gekweekte fruit.

Hoe begin je eigenlijk met het kweken van eigen fruit? Ziehier je eigen fruittuin in 3 stappen.Beschrijving: Het succes van je fruittuin begint bij het planten van de bomen of struiken. De fouten die dan gemaakt worden zijn bijna niet meer te herstellen en zullen jarenlang een ongunstige invloed hebben op de oogst. Zeker in kleine tuinen is een goede start belangrijk om niet ontmoedigd te raken. Het is vooral een kwestie van slim te kiezen en te planten wat je het liefste lust. De klusjes die daarna elke maand voorbij komen doe je met veel plezier als je ziet dat je moeite wordt beloond.
In deze cursus komen de volgende vragen aan bod: hoe begin je met een fruittuin? Hoe hou je fruitbomen en -struiken gezond? En wat doe je met de oogst? Er zijn zoveel fruitsoorten die interessant zijn om te bespreken dat we per les slechts een selectie aanbieden.

Praktische gegevens

Wanneer: 
13/02/2019 van 19:30 tot 22:00
Locatie: 
Gildenhuis
Margote 86 , 9260 Wichelen
Artiest/Sprekers/Gids: 
Tuinlesgever
Voor wie? 
Volwassenen
Interessegebieden: 
Tuinieren