Menu

Terug naar Activiteiten >Mysterie in de polder

Deze vertel- en belevingstocht voert je terug naar de Kruibeekse polders anno 1500, de tijd van de wereldberoemde kaartenmaker Mercator. Oude volksverhalen en legendes werden verwerkt tot acht spannende, eigentijdse vertellingen.

Mysterie in de polder
Deze vertel- en belevingstocht voert je terug naar de Kruibeekse polders anno 1500, de tijd van de wereldberoemde kaartenmaker Mercator. Oude volksverhalen en legendes werden verwerkt tot acht spannende, eigentijdse vertellingen. De verhalen, gebundeld in een prachtig geïllustreerd vertelboek, laten je op een speelse wijze kennismaken met de geschiedenis, het erfgoed en de fauna en flora van dit unieke polderlandschap. Je kunt de verhalen zelf (voor-)lezen of ze beluisteren als geluidsfragment.

Kinderen ontsluieren het mysterie

 
Kinderen vinden met hun eigen 'boekje de vertelpunten, aan de hand van sprekende tekeningen en elementen in het landschap die in het oog springen. Met wat geluk zien zij de vliegende diamant of vangen ze een glimp op van de schichige eenhoorn. Als ze uit de handen kunnen blijven van de boswachter van Wissekerke en de de Zwarte Veerman, ontrafelen ze het mysterie van de polder en vinden ze de verbroden schat van de Duiventoren;
 
 
 
Afstand
 
13 km fietsen (of wandelen) in de autoluwe polder tussen Bazel en Rupelminde.
 
Begin- en eindpunt
 
Bistro Den Duiventoren, Lange Gaanweg 1, 9150 Bazel-Kruibeke, 03 289 70 75, open alle dagen vanaf 10 uur.
 
 
Verhalen
 
Beschikbaar in het prachtig geïllustreerde vertelboek, als geluidsfragment of via de QR-code op de vertelplaatjes.
 
 
Voordeelpakket voor 4 euro:
 
Geïllustreerd vertelboek, kinderboekje en schatkist met opdrachten, geluidsfragmenten, kaart met routebeschrijving en kortingen in de lokale horeca alles netjes verpakt in een draagtas van Landelijke Gilden plus een blijvende, leuke herinnering, als de schatkist zich opent.
 
 
Maak ook kennis met onze Streekzoektocht in de ruime omgeving rond Kruibeke: www.streekzoektocht.be
 

Praktische gegevens

Wanneer: 

van 9/06/2018 tot 2/09/2018 van 10:00 tot 20:00
Enkel op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag

Locatie: 
Bistro Den Duiventoren
Lange Gaanweg 1 , 9150 Bazel
Vertrek: 
Bistro Den Duiventoren, Lange Gaanweg 1, 9150 Bazel-Kruibeke
Prijs: 

€ 4
Voordeelpakket voor 4 euro: Geïllustreerd vertelboek, kinderboekje en schatkist met opdrachten, geluidsfragmenten, kaart met routebeschrijving en kortingen in de lokale horeca alles netjes verpakt in een draagtas van Landelijke Gilden, met herinnering.

Voor wie? 
Kinderen
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen