Menu

Terug naar Activiteiten >Plant schaduw in je tuin

Plant schaduw in je tuin
In de schaduw is het altijd enkele graden frisser en waar is het beter toeven dan onder een grote boom of groene pergola op een hete luie dag? Warme dagen draaglijk maken, is beslist eenvoudiger dan je denkt. Je benut gewoon de natuurlijke werking van planten en bomen in je tuin om verkoeling te brengen.
De titel van deze voordracht mag je letterlijk opvatten. Groene oppervlaktes hebben in de zomer een lagere temperatuur dan verharde oppervlaktes. Dat is nu eenmaal zo.

Planten verdampen water, in meer of mindere mate en daardoor koelen ze lucht. Dus hoe meer planten, hoe koeler je tuin. Bomen koelen het beste maar als je de ruimte er niet voor hebt, zijn er nog andere tips om te delen.

De voordracht focust op bomen en op planten voor pergola’s. Bomen zijn er in alle maten en voor elke tuin is er beslist een soort die past. Klimaatbomen zullen in dat lijstje zeker niet ontbreken. Klimplanten voor een pergola zijn er in alle maten, kleuren en geuren. Op het einde van de les kan je de beste keuze maken voor jouw tuin.

Praktische gegevens

Wanneer: 
7/10/2022 van 19:00 tot 23:00
Deze activiteit is enkel voor leden.
Wil je deelnemen aan deze activiteit en meteen ook lid worden?
Vermeld dit dan duidelijk bij je inschrijving.
Locatie: 
DE KRING
Pastorijstraat 2 , 9140 Tielrode
Artiest/Sprekers/Gids: 
Tuinlesgever
Voor wie? 
Volwassenen
Interessegebieden: 
Tuinieren