Menu

Terug naar Activiteiten >Start to kip

Start to kip
Waarmee moet je rekening houden als je voor het eerst kippen wil houden? Je berekent hoeveel kippen je kan zetten volgens de ruimte die je hebt en naarmate de trek in verse eitjes. Ook de huisvesting, voeding, verzorging en het gedrag van kippen komt aan bod.
Kippen zijn efficiënte verwerkers van keuken- en tuinafval. Schotel ze gerust tafelrestjes, gevangen slakken, twijgen vol bladluizen of lange onkruiden voor, de gft-bak zal minder snel gevuld raken en je krijgt er gegarandeerd iets lekkers voor terug: een kakelvers scharrelei.
Waar moet je mee rekening houden als je voor het eerst kippen wil houden? Daarover gaat het heel concreet in deze les. Deelnemers berekenen hoeveel kippen ze kunnen houden, volgens de ruimte die ze hebben en de trek in verse eitjes. Het nachthok kan misschien zelf gemaakt worden met recuperatiemateriaal en de inrichting van de legnest wordt niet vergeten. Ook over de voeding, de verzorging en het gedrag van kippen is heel wat te vertellen. En misschien is er wel een plaatselijk ras dat zeldzaam geworden is, zo kan een stuk levend erfgoed in stand gehouden worden.

Praktische gegevens

Wanneer: 
30/03/2019 van 14:00 tot 16:00
Locatie: 
vrije basisschool
Bossemstraat 2 , 9890 Dikkelvenne
Artiest/Sprekers/Gids: 
Tuinlesgever
Voor wie? 
Kinderen
Interessegebieden: 
Tuinieren