Menu

Terug naar Activiteiten >Tractor, een ronkend verhaal

Tractor, een ronkend verhaal
Bedrijfsgilde Bierbeek organiseert samen met Landelijke Gilde Lovenjoel en Landelijke Gilde Bierbeek-Opvelp een boeiende lezing over het ronkende verhaal van de tractor. De tractor zegt u? Jazeker! Deze toelichting neemt u mee op reis doorheen de boeiende evolutie die de tractor doormaakte in België met oog voor het leven op en rond de machine.
Bedrijfsgilde Bierbeek organiseert samen met Landelijke Gilde Lovenjoel en Landelijke Gilde Bierbeek-Opvelp een boeiende lezing over het ronkende verhaal van de tractor.

De tractor zegt u? Jazeker! De moderne boer kan niet meer zonder zijn tractor. Liefhebbers beminnen hun oldtimers. Kinderen fantaseren over tractoravonturen.

Deze toelichting neemt u mee op reis doorheen de boeiende evolutie die de tractor doormaakte in België met oog voor het leven op en rond de machine. Vanaf 1904 tot aan de Tweede Wereldoorlog laat de landbouwsector in België zich langzaamaan overtuigen door de voordelen van de tractor. Het trekpaard lijkt voorgoed vervangen. Naast de socio-economische gevolgen van de komst van de
tractor voor de landbouwsector, blikken we ook vooruit met de vraag welke toekomst is weggelegd voor de hoogtechnologische tractor van morgen.

Een boeiende lezing gebracht door Peter van Bossuyt, gewezen directeur bij Boerenbond.

Achteraf sluiten we de avond gezellig af met een hapje en een drankje. De ideale manier om andere inwoners uit de gemeente te leren kennen of nog eens bij te praten met bekende gezichten.

In de hoop u te mogen ontmoeten,
Bedrijfsgilde Bierbeek
Landelijke Gilde Bierbeek-Opvelp
Landelijke Gilde Lovenjoel

Programma:
  • 19u45 Onthaal met aperitief
  • 20u00 Toelichting tractor: een ronkend verhaal, door Peter van Bossuyt, voormalig directeur Boerenbond
  • 21u30 Napraten met een drankje en hapjes

Praktische gegevens

Wanneer: 
11/03/2019 van 19:45 tot 22:30
Locatie: 
De Borre
Speelpleinstraat 10 , 3360 Bierbeek
Prijs: 
€ 5
Gratis voor leden Landelijke Gilden en Boerenbond Niet leden betalen €5 aan de kassa
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Reservatie info: 
Inschrijven is verplicht en kan tot en met donderdag 7 maart bij Elke Ceyssens via 016/286023 of via vlaamsbrabant@landelijkegilden.be
Artiest/Sprekers/Gids: 
Maarten Huybrechts of Peter Van Bossuyt
Interessegebieden: 
Landbouw