Menu

Terug naar Activiteiten >Trappistenproeverij

Trappistenproeverij
Trappisten en trappistinnen maken niet alleen bier maar ook een uitgebreid gamma aan kazen, likeuren, mosterd, brood. Tijdens deze workshop maak je kennis met heel wat van hun producten. Naast het proeven krijg je een inkijk in het ontstaan van deze traditie en het verhaal achter het product.
Twee boezemvrienden, Koen en Kenny, bezochten de afgelopen jaren alle actieve trappistenkloosters en geraakten in de ban van hun producten en manier van leven. Het is een unicum dat zij overal toegelaten werden achter de schermen. Ze willen hun kennis delen tijdens een (proef)workshop. Naast het proeven krijg je een inkijk in het ontstaan van deze traditie en het verhaal achter het product.
Deze proeverij wordt verzorgd door Koen Naulaerts (Zytholoog) van De Kloostergang in Aarschot. Dit trappistencafé biedt het grootste trappistenassortiment ter wereld aan. Leer de traditie, de waarde en normen van de monniken kennen tijdens deze interactieve proeverij.

Wat proeven we?
  • Chimay Goud als dorstlesser (4,8%)
  • Combinatie: Cardena de misa (miswijn) + La Trappe Quadrupel kaas (heerlijke combinatie)
  • Combinatie: Half-half West Tripel + West Extra (Dit schenken de mensen zelf in, met het klein glaasje om de kleurlaag te creëren).
  • Likeurshot: Marillenlikeur /Granatappellikeur Stift Engelszell
  • Mont des cats + Livarano worst van het Kloostervarken
  • Combinatie: Belegen Orval + Orval chocomousse (gemaakt met Orval en Trappistenchocolade Bonneval)

Praktische gegevens

Wanneer: 
25/03/2023 van 19:30 tot 23:00
Locatie: 
OC Ballaer
Markt 27 , 2590 Berlaar
Prijs: 
€ 25
Je inschrijving is pas definitief nadat je het inschrijvingsgeld hebt overgeschreven op het rekeningnummer van LG Berlaar BE52 7332 0200 0409 met vermelding van "Trappistenproeverij + jouw naam"
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Artiest/Sprekers/Gids: 
Koen Naulaerts
Voor wie? 
Volwassenen
Interessegebieden: 
Eten en drinken