Menu

Terug naar Activiteiten >Tuinen van de toekomst

Tuinen van de toekomst
Tuinen van de toekomst
Wat zijn de problemen in de tuin door het veranderen van het klimaat. Waar ligt de toekomst van onze tuinen. De tuinen worden kleiner en moeten andere planten voorzien in de tuin. Ook ons gedrag en gewoontes moeten we gaan we veranderen. 

 Tuinen van de toekomst:
Is jouw tuin klaar voor de toekomst?
Onze tuinen zijn multifunctioneel. Ze bieden ons verkoeling, rust, water, tevredenheid, voedsel en voldoening. Als ons klimaat verandert, dan zal onze manier van tuinieren zich aanpassen. Te nat, te droog, te klein, te weinig kriebelbeestjes of te veel plastiek?
Tuiniers hebben de oplossing in handen in hun eigenste tuin
Hoezo? In een klimaatvriendelijke tuin wordt de bodem bedekt gehouden met bodembedekkers of huisgemaakte compost zodat die langer vocht kan vasthouden voor andere planten. Meer schaduwplekjes maken kan alvast helpen tegen de brandende zon. De juiste planten op de juiste plek, het is geen nieuwigheid. Heb je al gehoord van klimaatbomen? Al die aandacht voor milieu en natuur maakt dat tuineigenaars anders gaan tuinieren. Wie veel groen wil op een kleine ruimte, gaat aan de slag met daktuinen of verticale tuinen. Bloempotjes en tuinmaterialen worden zo lang mogelijk gebruikt of gedeeld met andere tuiniers. Uiteraard mogen slimme snufjes niet ontbreken. Want ook de tuinier van de toekomst geniet van zijn of haar tuin. Zelfs binnen in huis, met een weelde aan kamerplanten.

Praktische gegevens

Wanneer: 
7/12/2022 van 20:00 tot 21:30
Deze activiteit is enkel voor leden.
Wil je deelnemen aan deze activiteit en meteen ook lid worden?
Vermeld dit dan duidelijk bij je inschrijving.
Locatie: 
Ontmoetings Centrum
Kerkstraat 12 , 9870 Olsene
Prijs: 
€ 3
prijs 3€ leden landelijke gilde 5€ niet leden
Artiest/Sprekers/Gids: 
Peter Lassuyt
Interessegebieden: 
Tuinieren