Van ananas tot hemd (aanbod voor senioren) | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Activiteiten >Van ananas tot hemd (aanbod voor senioren)

Van ananas tot hemd (aanbod voor senioren)
Wist je dat geen enkele bevolking meer selfies neemt dan de Filipino’s en dat de Filipijnen de grootste kokosnotenproducent is? Dat het land met zijn 7.461 eilanden na Indonesië de grootste eilandengroep ter wereld is? Een goed rapport, niet? En toch ... Vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, landverschuivingen en tyfoons maken dit land tot één van de meest kwetsbare plaatsen ter wereld.
Journalist Jacques Van Outryve reisde in april 2018 samen met Ann Van Loock (Landelijke Gilden) naar de Filipijnen. Tijdens deze twee weken verzamelden ze talloze verhalen uit het dagelijkse leven en werken van Filipijnse boeren en ondernemers. Van de ananasplantages in het ruraal gelegen Bicol, tot de drukte van de publieke markten in de hoofdstad Manila.
Hoe wapenen mensen zich tegen de effecten van klimaatverandering, wetende dat de versterkte tyfoons en moessonregens regelmatig hele oogsten en bedrijven vernielen? Hoe kunnen lokale rijstboeren de concurrentie aangaan met goedkopere geïmporteerde rijst? De spreker neemt je mee achter de schermen van de geopolitiek, de klimaatverandering/verstoring en de gevolgen voor de landbouw en de voedselvoorziening in de wereld. Verschillende hindernissen, een veelvoud aan producten en talrijke verhalen, maar steeds dezelfde rode draad: ondernemende mensen die willen groeien en steun krijgen van hun vereniging of organisatie. En Trias als partner in deze samenwerking. Sinds 2018 heeft Landelijke Gilden de handen in elkaar geslagen met Trias rond de projecten in de Filipijnen. Trias ondersteunt hier verschillende boeren- en ondernemersorganisaties.

Praktische gegevens

Wanneer: 
17/02/2020 van 14:00 tot 17:00
Deze activiteit is enkel voor leden.
Wil je deelnemen aan deze activiteit en meteen ook lid worden?
Vermeld dit dan duidelijk bij je inschrijving.
Locatie: 
't Koningshof
Thijsstraat , 3960 Bree
Vertrek: 
14:00 u
Prijs: 
€ 6
Inclusief koffie en taart
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Reservatie info: 
Inschrijven via lokale 60+ verantwoordelijke
Artiest/Sprekers/Gids: 
Jacques Van Outryve of Ann Van Loock
Voor wie? 
Senioren