'Watt' met een dorp vol 'Power' | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Activiteiten >'Watt' met een dorp vol 'Power'

'Watt' met een dorp vol 'Power'
Het Innovatiesteunpunt voor landbouw en platteland gidst je stap voor stap naar een "energieke thuis" én een "dorp vol power". Ontdek de kansen die de energietransitie biedt om jullie lokale gemeenschap op sociaal en economisch vlak te versterken.
De verandering van het klimaat kan dramatische gevolgen hebben. Dit voorkomen is één van de grootste uitdagingen voor Europa. De klimaatdoelstellingen van Parijs streven naar minder uitstoot van broeikasgassen, minder energieconsumptie én meer hernieuwbare energie. Om te slagen in deze opdracht zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen: beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers én burgers.
Wat is er aan de hand met onze energievoorziening in Vlaanderen? De kerncentrales worden gesloten in 2025, wordt mijn straat dan afgeschakeld? Waarom stegen mijn kosten voor elektriciteit en aardgas het afgelopen jaar met zo’n 20%? Waarom acteren onze beleidsmakers zo onzeker? Wanneer krijg ik een digitale meter? Kan ik zelf energie produceren met zonnepanelen? Zijn batterijen rendabel of koop ik mezelf een elektrische fiets of wagen? Is een energiecoöperatie iets voor ons dorp?
De overgang van een centraal energiesysteem met fossiele energiebronnen naar een decentrale energievoorziening met duurzame energiebronnen is in volle gang. Het platteland en zijn bewoners hebben heel wat troeven om zelf groene energie te produceren én de winsten ervan te oogsten. Tijdens deze avond zetten de consulenten van het Innovatiesteunpunt jou, je vrienden en je buren op weg naar een bewuster energieverbruik in jouw ‘energieke thuis’ en we denken met zijn allen na over de kansen om samen te bouwen aan een ‘dorp vol power’.

'Watt' met een dorp vol 'Power' op 27/02/2020 van 20:00 tot 23:00

Praktische gegevens

Wanneer: 
27/02/2020 van 20:00 tot 23:00
Locatie: 
Den Beneen
Dries 19 , 9170 Sint-Pauwels
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Artiest/Sprekers/Gids: 
Tom Schaeken
Interessegebieden: 
Maatschappelijke dossiers