Menu

Terug naar Activiteiten >Zal wellicht in 2021 kunnen doorgaan Leiekronkel: 25 jaar landelijk fietsen

Zal wellicht in 2021 kunnen doorgaan Leiekronkel: 25 jaar landelijk fietsen
Dit jaar 2021 zal wellicht de Leiekronkel kunnen doorgaan : De Leiekronkel, reeds 25 jaar, dat is fietsen en sneukelen!

Dit jaar organiseren KLJ, KVLV en Landelijke Gilde Machelen a/d Leie al hun 25ste editie van de 'Sneukeltoer: de Leiekronkel te Machelen en omstreken'!!
Ondertussen reeds een begrip als 'de' ontspannende fietsdag op 15 augustus . Het belooft zoals ieder jaar een leuke fietsdag te worden! Een gekende formule: we starten met ontbijt rond 9.30 uur, aperitief, middagmaal, sneukelen en avondmaal is allemaal inbegrepen.
We fietsen de volledige dag in de Leiestreek, waar je volop kan genieten van het landschap en de open ruimten in de streek van schilder Raveel. Wie herinnert zich niet het land van 'de paradijsvogels'?  Wie kent schilder Roger Raveel? De Leiestreek met zijn oude kronkelen meanders. Ken je het gedenkteken in Machelen van wielrenner Frans De Mulder? Wie herinnert zich nog op AVS de televisiereeks 'Aan de oevers van de Leie' met de familie 'Goetgebuers'. Misschien wil je wel je eens het gedicht zien van Gerard Reve op de herdenkingsmuur in Machelen ... met of zonder het woord 'anders'?
Als je de streek met de fiets verkennen zal, dan kan je het geen toeval vinden dat het zich hier allemaal afspeelde ... De Leiestreek is immers gekend in deze omgeving voor zijn oude kronkelende meanders. De Machelse dorpskern is recent volledig vernieuwd, echt de moeite waard! Er wordt een speciaal vlak parcours uitgestippeld van 2 lussen (een voormiddag- en een namiddagtrip) van elk ongeveer 25 km langs de mooiste plekjes van de Leiestreek. We loodsen jullie langs de meest rustige fietspaadjes door de dorpjes en hun bezienswaardigheden in de omgeving.
Alle info op www.leiekronkel.be  ( hier kan je vinden hoe in te schrijven). Vooraf inschrijven is verplicht , slechts 800 deelnemers, rustig fietsen en  geen overrompeling :-)

Praktische gegevens

Wanneer: 
15/08/2021 van 9:30 tot 18:00
Locatie: 
Guldepoort Machelen a/d Leie
Dorpsstraat 46 , 9870 Machelen
Vertrek: 
Guldepoort
Prijs: 
€ 25
Nu nog niet overschrijven Volwassene: € 25 voor een all-in ticket. Kind 7-12 jaar: € 10. Kind tot 6 jaar: € 5. Overschrijven kan nu nog niet: Landelijke Gilde Machelen.
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Reservatie info: 
zie www.leiekronkel.be of facebookpagina van LG Machelen a/d Leie
Interessegebieden: 
Fietsen en wandelen