Menu

Terug naar Campagnes >Bank zoekt plek

Landelijke Gilden Bank Zoekt Plek campagnebeeld

Stem op jouw favoriete plek voor onze zitbank

Landelijke Gilden heeft iets gevonden dat iedereen kan samenbrengen in het dorp of de gemeente: een eigen zitbank! Heeft jouw dorp een plek die al jaren een plaats verdient om te zitten? Vlakbij een rusthuis of toch afgelegen met een adembenemend uitzicht? Doe mee aan Bank Zoekt Plek en kies jouw favoriete plaats voor onze bank.

36 dorpen doen mee

In maar liefst 36 dorpen in Vlaanderen loopt de Bank Zoekt Plek-campagne. In elk van deze dorpen kunnen de inwoners stemmen op hun favoriete plek voor de bank of zelf een plekje toevoegen. Na de stemmingsperiode worden de banken geplaatst en ingehuldigd. 
 

Stemmen?

Vanaf 15 mei kan je de door de lokale afdeling gekozen plekjes bezichtigen. Vanaf 15 juni kan je op je favoriete plek in je dorp stemmen. Sommige dorpen doen een online stemming. Andere dorpen hebben een eigen stemmingsprocedure.
 

Zelf een plek suggeren?

Doet jouw afdeling mee aan de online stemmingsprocedure en heeft je afdeling nog geen plek voorgesteld? Heb je zelf nog een suggestie? Dan kan je ook zelf een plek toevoegen. Ga naar de pagina van je dorp en doe een suggestie. Na een kleine controle door de plaatstelijke Landelijke Gilde kunnen de dorpsinwoners ook op jouw bijdrage stemmen!

 

Uit de media

Godveerdegem zoekt plek voor bank
Godveerdegem, 06/06/2017 - De Landelijke Gilde Godveerdegem krijgt een zitbank cadeau en laat de keuze waar deze een...
Bank zoekt plek in Godveerdegem
De Landelijke Gilde Godveerdegem zoekt een geschikte plek voor een rustbank. Ze doet daarom een rondvraag bij de...
Regio Zottegem - Nieuws uit Herzele, Oosterzele, Sint Lievens Houtem en Zottegem - Bank zoekt plek
De Landelijke Gilde Godveerdegem zoekt een geschikte plek voor een rustbank en doet een rondvraag bij de inwoners van...
Bank zoekt plek Kapellen
Eerstdaags gaat de actie ‘Bank zoekt plek’ van de Landelijke Gilde Kapellen van start. Het principe van...