Menu

Terug naar Campagnes >Dag van de Landbouw

Zondag 16 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden voor de 36ste keer de Dag van de Landbouw. We selecteerden zorgvuldig 45 bedrijven verdeeld over de verschillende Vlaamse provincies. Van melk- en vleesvee-, akkerbouw- en pluimvee-, tot sierteelt- en fruitbedrijven. Een leerrijke uitstap voor jong en oud.

Tijdens de Dag van de Landbouw kan je traditiegetrouw achter de schermen zien hoe het er bij een land- of tuinbouwer echt aan toegaat. Met deze opendeurdag willen we de afstand tussen producent en consument verkleinen. De slogan ‘Het begint bij ons’ wijst daar op.

Leerrijk

Voor gezinnen met kinderen is zo’n uitstap erg leerrijk. Op heel wat plaatsen zullen er rondleidingen zijn op kindermaat. Innovatieve technieken, zoals een melkrobot en mestverwerking, komen aan bod.

Randanimatie

De meeste bedrijven verliezen ook de randanimatie niet uit het oog. Soms zijn er geleide wandelingen, organiseert men een boerenmarkt of zijn er infostandjes. Ook aan (kinder)animatie werd gedacht. Op heel wat plaatsen kunnen de kinderen zich uitleven op springkastelen, maïsdoolhoven en strospeelhoeken, terwijl je zelf op het terras geniet van een frisse pint of een smakelijke pannenkoek.

Fietsen of wandelen van bedrijf tot bedrijf

In enkele provincies werkt men met zogenaamde clusters. In zo’n cluster liggen de deelnemende bedrijven dicht bij elkaar en zijn ze verbonden door een fiets- of wandellus. Op die manier krijg je de kans om meerdere bedrijven in een keer te bezoeken en wordt het ongetwijfeld een leuke (gezins)uitstap.

Ontdek de deelnemende bedrijven op www.dagvandelandbouw.be