Menu

Terug naar Dorpentoer overzicht >27 augustus '16 - Drive-in cinema

 

In Opglabbeek gaat op zaterdag 27 augustus een drive-in cinema voor één avond open. Landelijke Gilde Opglabbeek vertoont “Marina”, de film van Stijn Coninx geïnspireerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata. Achteraf is er een afterparty met livemuziek van Slow Motion. Place to be is het plein achter de sporthal in de Kruisstraat, Opglabbeek. Op dit evenement kon de Dorpentoerbus van Landelijke Gilden niet ontbreken.

“We willen met dit evenement het dorpsgevoel aanwakkeren, onze Landelijke Gilde in de kijker zetten en jonge mensen aanspreken”, zegt Daniël Franco, voorzitter van de gilde. “Daarnaast willen we met de dorpsenquête te weten komen waar onze dorpsgenoten mee zitten en welke verwachtingen ze hebben”.

Kinderen zijn al vanaf 15 uur welkom voor een heuse speelnamiddag, begeleid door de Chirojongens van Opglabbeek. Doorlopend is er kinderanimatie rondom de Dorpentoerbus. Vanaf 18 uur doen de foodtrucks hun deuren open. De film start om 20.30u en de afterparty om 23 uur. Er is een beperkt aantal autostaanplaatsen, maar ook wie zonder auto komt kan van de film genieten.

De opbrengst van dit evenement gaat naar de Zorghoeve Sint-Jansberg in Maaseik, een landbouwbedrijf waar mensen met o.a. een beperking terecht kunnen voor een zinvolle dagbesteding. Planten en dieren verzorgen werkt immers heilzaam voor velen.

Doorlopend staat de Dorpentoerbus open voor een bezoek. Het is een 12 meter lange, gerestaureerde en gepimpte lijnbus. Binnenin de bus kan je de Dorpsenquête invullen en een gratis consumptie verdienen.