Erasmushuis | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Open Tuinen >Erasmushuis

Erasmushuis

Historische besloten tuin met geneeskrachtige planten en een filosofische tuin met verschillende biotopen verwijzend naar Erasmus’ reizen. Moderne kunstwerken. ‘Levensvulkaan’ met fontein, waterbassins en plantvakken. De tuinen vormen een natuuroase in het midden van Anderlecht. Vraag aan het onthaal van het Erasmushuis de bezoekersgids van de tuinen.

Tuin van de toekomst 

De filosofische tuin wordt maar een paar keer per jaar gemaaid. Het is een rustige plek voor vogels en insecten midden in het druk bebouwd centrum van Anderlecht. Het Erasmushuis en de gemeente Anderlecht organiseren in de zomer 2020 activiteiten in de tuinen: yoga-lessen aan schappelijke prijzen en gratis wellness-sessies voor senioren. Zo worden de tuinen een groene ontmoetings- en ontspanningsruimte voor jong en oud. Het is een rustige plek waar men zich veilig voelt want het is verbonden aan een museum met toezicht op de bezoekers.

Bewegwijzering 

Vanaf ring 0: afrit 14 Moortebeek, de Sylvain Dupuis­laan nemen, vanaf de tweede lichten de bewegwijzering naar het Erasmushuis volgen.

Trein: centraal station, metro ‘Erasmus’, halte St-Guido.

Rolstoeltoegankelijk
Tuin in thema