Hildegart Uvin | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Open Tuinen >Hildegart Uvin

Ja natuurlijk!

Deze tuin wordt als ontspannend en rustgevend ervaren en verrast door de verschillende ‘tuinkamers’. Hij biedt schuilplaatsen en voeding voor egels, eekhoorns, vogels … De tuin is voortdurend in beweging door de aanplanting van grassen maar ook omdat planten zich mogen uitzaaien. De wadi en de zwemvijver bieden naast regenwaterinfiltratie en ontspanning, ook plaats aan libellen, salamanders, padden en kikkers. De moestuin zorgt voor biologische voeding en de groenten die mogen opschieten zijn een waardplaats voor allerlei vlinders … De bloemenweide zorgt voor nectar en stuifmeel voor bijen en vlinders.

Tuin van de toekomst

De eigenaars trachten alles zo ecologisch mogelijk aan te pakken. De tuin is in alle seizoenen en bij elk soort weer aantrekkelijk. In deze tuin wordt de (zorg voor meer) natuur als evidentie beschouwd.
 

Evenement

Fototentoonstelling met natuurfoto’s.
 

Bewegwijzering

De tuin ligt aan fietspad Leirekensroute (kruispunt Boekveldbaan en Ijzerenwegstraat) in Moorsel. Parkeer in de Beugemstraat of aan de sporthal in de Beugemstraat (te bereiken vanaf dorp, Burg. Uyttersprotstraat inslaan, links aan monument van de gesneuvelden, dan tweede straat rechts). Vervolgens te voet verder naar de tuin.
 
Beperkte parkeermogelijkheden
Nieuwe tuin
Tuin in thema