Menu

Terug naar Open Tuinen >Tuin 129 - Stefaan Demonie

Villatuin

Romantische tuin met in de voortuin hagen, scheervormen en witte rozen. Via het tuinpad met hortensia en leilinden komt men in de met taxus en beuken omsloten achtertuin. Centraal gelegen formele lelievijver en orangerie, omgeven door een oase van groen met hier en daar witte, blauwe en roze kleuraccenten. Kleine serre als winterverblijf voor potplanten. Een prieeltje geeft steun aan klimrozen. Hier en daar vormen terrasjes met banken een rust- en uitkijkpunt. Opvallende blikvanger is het eikenhouten bijgebouw.

Generatietuin 

Naast het rustgevende van de tuin bieden de m²-tuintjes en de fruitbomen een verbinding met de natuurlijke groei van groenten en fruit.

Evenement 

Naast de vaste beelden wordt een kleine kunstexpo voorzien.

Bewegwijzering 

Tussen Sint-Andries en Sint-Michiels (Koning Leopold-III-laan), aan de verkeerslichten, de Diksmuidse Heerweg in westelijke richting (kasteel Tudor-Zeeweg) nemen. Na 1 km vijfde straat rechts (Oorlogsvrijwilligerslaan), daarna eerste rechts en nogmaals rechts. Parkeren in de Oorlogsvrijwilligers­laan. Honden wachten voor de woning. Kinderen aan de hand gezien er geen afsluiting rond de vijver is.