Menu

Win 2 vrijkaarten voor het Chrysantenfestival in de Japanse tuin in Hasselt

Nooit eerder werden chrysanten in de Japanse tuin Hasselt zo meesterlijk getoond als dit jaar. Tomas De Bruyne haalt niet alleen het mooiste en het beste uit elke bloem, maar combineert ze in kunstzinnige creaties die elk hun (Japans) verhaal brengen.

 

kikumatsuri

Deze editie van het tweejaarlijkse chrysantenfestival of kikumatsuri wordt een absolute esthetische topper. Tomas de Bruyne, internationaal werkend bloemist met als thuisbasis Ruddervoorde in West-Vlaanderen, neemt de coördinatie op zich. Zes verschillende nationaliteiten van Frankrijk en Polen tot Mexico en China, helpen zijn ontwerpen minutieus en met absoluut vakmanschap vorm te geven.

Grootse creaties

In de tuin worden vijf, letterlijk en figuurlijk te nemen, grootse creaties geschikt. Zowel vorm, kleur, opstelling en impact op de omgeving werden door Tomas nauwlettend overwogen. Daardoor gaan ze voor maximale interactie met de tuin in herfstkleur en wordt elke bezoeker persoonlijk aangesproken in beleving. Chrysanten zien, wordt daardoor chrysanten z(i)en. Twee van deze creaties gaan voor een regelrechte uitdaging. Ze drijven op het water!

Binnenkijken in het ceremoniehuis

Bij het bekijken van deze creaties neem je het haast kwalijk dat deze bloem in ons land vereenzelvigd wordt met kerkhofgebruik. Hier komt haar alle eer toe die haar in Japan is gegund:  symbool voor lang leven en geluk. Tomas zijn Japanse vriend en collega Naoki Sasaki mag een meterslang en -breed floraal verlengstuk schikken aan een prachtige kimono. De realisatie staat opgesteld in het ceremoniehuis en heeft daarmee en schitterend decor.

Sluitstuk van deze kikumatsuri is een combinatie van fotografie en bloemsierkunst. Michèle Francken (Qualified European photographer portret&mode) en Tomas De Bruyne tonen ‘Beauty of Nature’ of verzoening tussen vrouw en bloem.

Chrysantenfestival 1 tot 9 oktober
Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, Hasselt
www.japansetuin.be en www.chrysantenfestival.be
Inkom: € 5 per persoon, -12 jaar: gratis