Druivencursus (drie lessen + demonstratiesnoeiles en wijnproeverij) | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Activiteiten >Druivencursus (drie lessen + demonstratiesnoeiles en wijnproeverij)

Druivencursus (drie lessen + demonstratiesnoeiles en wijnproeverij)
Druiven zijn een heerlijk product en een druivenrank op je terras of in je tuin is prachtig. Wist je dat je met wat basiskennis ook zelf een druivelaar kan planten en doen groeien? Met deze cursus, die bestaat uit drie lessen op dinsdagavond en een demonstratiesnoeiles en een wijnproeverij op zaterdag, zet Landelijke Gilden gewest Hasselt je op weg.
Druiven zijn een heerlijk product en een druivenrank op je terras of in je tuin is prachtig. Wist je dat je met wat basiskennis ook zelf een druivelaar kan planten en doen groeien? 

Landelijke Gilden gewest Hasselt wil je op weg helpen en organiseert daarom in regio Hasselt een druivencursus. Deze cursus gaat zowel over tafeldruiven als wijndruiven. De cursus bestaat uit drie lessen in Godsheide op een dinsdagavond van 20 tot 22 uur (10/12/2019, 14/01/2020 en 4/02/2020) en een demonstratiesnoeiles en wijnproeverij in wijndomein Marsnil (Heers) op zaterdag 15/02 van 14 tot 17 uur.

Tijdens de lessen komen op drie dinsdagavonden de verschillende rassen aan bod, hoe je hen kan planten en waarop je best let bij de bodem, water en wind en
nachtvorst. Daarnaast leer je ook hoe je doorheen het jaar je druivelaar kan snoeien en onderhouden. Ook zetten we je op weg om ziektes bij je druivelaar te voorkomen.

Tijdens de snoeiles op zaterdagnamiddag in wijndomein Marsnil zie je hoe de wintersnoei gebeurt. Natuurlijk kan een lekkere wijnproeverij als afsluiter van onze cursus niet ontbreken.

Deze cursus staat open voor alle geïnteresseerden. Ook in een kleine tuin of op je terras kan je aan de slag met een druivenrank. Je hoeft geen voorkennis te hebben. De cursus gaat zowel over tafel- als wijndruiven. De verwerking van de druiven (bv. maken van wijn) komt niet aan bod.

Praktische gegevens

Wanneer: 
10/12/2019 van 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Ontmoetingscentrum Godsheide
Kiezelstraat 118 , 3500 Hasselt
Prijs: 
€ 46
Leden van Landelijke Gilden betalen 31 euro, niet-leden 46 euro (incl. 1 jaar proeven van lidmaatschap). Je inschrijving is pas definitief na storting van het juiste bedrag op BE66 7351 1339 8543 met vermelding van je naam en aantal inschrijvingen.
Reservatie: 
Inschrijven noodzakelijk
Reservatie info: 
Voor 4 december per mail naar stijn.de.cock@landelijkegilden.be met vermelding van je naam en het aantal inschrijvingen. Als je lid bent, vermeld dan ook je lidnummer.
Artiest/Sprekers/Gids: 
Adriaan Cornelis
Voor wie? 
Volwassenen
Interessegebieden: 
Tuinieren