Menu

Terug naar Actualiteit >1 mei, Radio 2 Tuindag

Geschreven op 27 maart 2018. - Nieuws, Tuinieren
Radio 2 Tuindag

Kom jij ook naar de Radio 2 Tuindag in Bokrijk? Ook dit jaar werkt Landelijke Gilden mee aan de Radio 2 Tuindag in Bokrijk. Dit avontuur is intussen een grote jaarlijks terugkerende activiteit geworden, telkens opgebouwd rond een nieuw tuinthema. Kinderen en hun ouders kennen de weg naar het Landelijke Gildenplein, waar we tuin- en knutselactiviteiten aanbieden.

 
 

Dit jaar brengen we een tof programma op de Radio 2 Tuindag in Bokrijk. Het thema is ‘Tuin, oase van rust’. De kleinsten kunnen knutselen, kennismaken met geurende of aaibare plantjes of allemaal samen kinderyoga beoefenen. Maar ook bezoekers zonder kinderen zijn van harte welkom, om te ontdekken hoe je een tuin aangenaam kunt inrichten, welke kruiden rustgevend werken, welk effect aroma of geluid kan hebben …

Ontdek rust via je zintuigen

Horen

Geluiden hebben enorm veel invloed op hoe we ons voelen. Je kan storende geluiden naar de achtergrond brengen of weren door je te omringen met aangename geluiden. Fluitende vogeltjes, borrelend water, het geritsel van blaadjes … Heel wat geluiden uit een natuurlijke omgeving zijn prettig om naar te luisteren. Kinderen geven op 1 mei alvast een eerste aanzet. Ze knutselen, met de hulp van hun (groot)ouders, een windgong van grote bamboe en een regenmaker om mee naar huis te nemen.

Ruiken

Herken je de geur van kruiden, bloemen of andere elementen uit de natuur? Sommige geuren zijn heel intens en herken je meteen. Iedereen die naar ons plein komt, kan testen of hij of zij een fijne neus heeft voor natuurlijke geurtjes. We hebben het over de aangename soorten, wel te verstaan.

Voelen

Met blote voeten over verschillende tuinmaterialen lopen? De structuren van plantgoed en tuinrestjes kunnen ruw of juist heel zacht aanvoelen. Uiteraard kiezen we voor jonge voetjes voor eerder zachte structuren. Misschien durft mama of opa mee over het blotevoetenpad? Met de ogen geblinddoekt is de gewaarwording nog intenser.

Probeer eens een sessie yoga

Kinderen mogen op het Landelijke Gildenplein aan yoga komen doen en dat op een plezante en gemakkelijke manier om thuis in de tuin of de kamer toe te passen. Onder begeleiding van een gediplomeerde kindercoach krijgen de kinderen tijdens de Radio 2 Tuindag een korte sessie om enkele basisoefeningen aan te leren die ze ook op eigen houtje kunnen doen.

Proef van de rust

Proeven

Bij Landelijke Gilden valt er altijd wel wat lekkers te snoepen. Met een thema als rust mogen gezonde drankjes en hapjes met kruiden niet in het plaatje ontbreken. In samenwerking met het Kruidenkennis Centrum Herkenrode bieden we bezoekers niet alleen proevertjes aan, deze vzw biedt informatie over de werking en het kweken van kruiden in al zijn facetten. Het culinaire en historische verhaal, de invloed op je lichaam, de toepassing in de tuin … ze weten er alles van.

Een leuk aandenken

Kinderen kunnen zich ook nog laten grimeren en met het hele gezin en onze grappige kikker of lieflijk tuinelfje op de foto gaan. Een leuk aandenken aan een toffe dag!

 

Radio 2 Tuindag: Praktisch

Op 1 mei bieden 200 standhouders plantgoed aan tijdens de Radio 2 Tuindag in Bokrijk. Het evenement gaat door van 8 tot 18 uur, de inkom is gratis. Het Landelijke Gildenplein bevindt zich aan de ingang (parking kasteel).

Heb je zin om te komen? Het team van Landelijke Gilden en Plattelandsklassen, versterkt door een ploeg enthousiaste vrijwilligers, staat klaar om je een topdag te laten beleven!

Nog extra info over de Radio 2 Tuindag zelf? Neem een kijkje op de website van Radio 2 en Bokrijk