Menu

Terug naar Actualiteit >10 tips voor een winterbarbecue

Geschreven op 24 november 2018. - Ledenblad Buiten, Eten en drinken
Winterbarbecue (Foto: Jun Seinta)

Waarom alleen een barbecue op de warmste dagen? Met wat extra voorzieningen organiseer je een winterbarbecue waarbij niet alleen de gastheer of -vrouw aan het vuur wil staan.

 

 

1. Doe geen hoge hakken, feestelijke jurkjes of hemden aan.


©Evin O'Keeffe

Een muts, sjaal, handschoenen, warme laarzen … zijn geen overbodige luxe!
 

2. Zorg voor een overdekte ruimte.

 

Zodat je droog kan zitten als het regent!
 

3. Enkele terrasverwarmers of vuurkorven zijn noodzakelijk.


©Gérard Stolk

Die zorgen niet alleen voor warmte, maar ook voor extra sfeer. Ook Kaarsen en tuinfakkels zorgen voor extra sfeerlicht.
 

4. Maak je zetels of stoelen knus met dikke kussens.


©Stéfano Petraz

En zorg voor warme dekentjes om onder te kruipen!
 

5. Zet een gezellig muziekje op.


©Martin Larsen

Als achtergrond of om de beentjes los te schudden. Daar krijg je het ook warm van!

 

6. Kies voor warme hapjes en glühwein in plaats van een ijskoud aperitief.


©Shane
 

7. Geef dampende pompoen of uiensoep als tussendoortje.

 

8. Maak je bijgerechten met winterse groenten, zoals witloof en savooikool.

 

9. Vul uitgeholde aardappelen of grote champignons op en zet ze op de barbecue.


©Craig Dugas

 

10. En als afsluiter...warme appeltaart met kaneel en thee of chocolademelk...


©Kattebelletje

Zet die barbecue maar al aan!