13 augustus, Fietsen in het Land van Loon | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit > 13 augustus, Fietsen in het Land van Loon

Geschreven op 07 augustus 2017. - Persartikel, Fietsen en wandelen
Fietsen in het Land van Loon

Op zondag 13 augustus kan je weer komen fietsen en genieten in het Land van Loon. De landelijke gilden van het gewest Borgloon zorgen weer voor twee mooie fietstochten om de mooie streek rond Alken, Wellen en Hoepertingen te (her)ontdekken. Tussendoor kan je even uitrusten met een hapje en een drankje. Klein en groot, jong en oud, sportief of ongeoefend, iedereen is welkom!

Starten kan tussen 9u en 15u op 3 unieke locaties in Haspengouw. In Alken bij Hoeve Maris (Laagsimsestraat 98), in Hoepertingen bij fruitbedrijf Ketelslegers-Dupae (Langegrachtstraat 17) en in Wellen bij aardbeibedrijf Royen (Langenakkerstraat 132A). Je kan kiezen tussen een grote ronde van 48 km en een kleine ronde van 33 km. Kostprijs is 3 euro (verzekering, aandenken en een consumptie inbegrepen). Vanaf dit jaar kan je ook een wandeling van 5 km maken in Wellen. Op de verschillende startplaatsen kan je verpozen met een hapje en een drankje en genieten van de gezellige sfeer. Jong en oud is van harte welkom!

Samen tegen zwerfvuil

Tijdens de fietstocht brengt Landelijke Gilden de zwerfvuilproblematiek op het platteland onder de aandacht. Langs de route vind je borden met sprekende slogans. Bovendien krijgt elk deelnemend gezin een herbruikbaar fietsafvalzakje. Afval hoort immers niet in de bermen thuis.

>> Meer info over Fietsen in het Land van Loon