Menu

Terug naar Actualiteit >17 juni, Landelijke Gilden op 'Leuven Boert!'

Geschreven op 14 juni 2017. - Nieuws, Landbouw, Tuinieren
17 juni, Landelijke Gilden op 'Leuven Boert!'

Op zaterdag 17 juni organiseert stad Leuven de eerste grote boerenmarkt van Leuven. Kom kijken, proeven, ontdekken en maak zo kennis met alle facetten van stadslandbouw in en rond Leuven. Deze activiteit vindt plaats van 13u tot 18u op het Mgr. Ladeuzeplein te Leuven. Ook Landelijke Gilden zal hier aanwezig zijn.

Stadslandbouw voor iedereen

Dat Leuven heel wat in huis heeft inzake stadslandbouw en stadstuinieren wordt meteen duidelijk als je het programma ziet. Verschillende landbouwers en streekproducenten uit Leuven en omstreken verkopen er hun hoeve- of streekproducten rechtstreeks aan de consument. Er zal een bijenwagen, een stroberg en kinderboerderij, een schaapsherder, een blotevoetenpad en een heuse groetentuin aanwezig zijn. Daarnaast zijn er verschillende educatieve infostanden van diverse organisaties.

Boerenbond en Landelijke Gilden

Ook de familie van Boerenbond en Landelijke Gilden zal aanwezig zijn. Op de stand van Plattelandsklassen kunnen gezinnen en kinderen op een speelse manier leren vanwaar de landbouwproducten komen en hoe ze geproduceerd worden. Bij Landelijke Gilden kan je terecht voor een demonstratie van tuinieren op een zeer kleine oppervlakte en verticaal tuinieren. Iedereen kan bovendien deelnemen aan een kleine quiz over voedselverspilling waarbij je een vierkante meter tuin kan winnen. Bedrijfsgilde Leuven-Herent zorgt tot slot voor een stroberg en een demonstratie van enkele landbouwmachines.