Menu

Terug naar Actualiteit >2 zomerse tochten in het Waasland

Geschreven op 06 juni 2018. - Nieuws, Fietsen en wandelen
daguitstap in het Waasland

Landelijke Gilden heeft dit jaar 2 zomerse tochten ontwikkeld in het Waasland. De streekzoektocht strijkt neer in Kruibeke en Beveren. Van 9 juni tot en met 2 september kan er worden deelgenomen aan de fietstocht van 40 km en/of de autotocht van 60 km. Daarnaast werd er dit jaar voor het eerst een vertel- en belevingstocht voor kinderen uitgewerkt. Ontrafel vanaf 9 juni het "Mysterie in de polder".

 

1. Verken het Waasland met de Nationale Streekzoektocht

Streekzoektocht WaaslandDit jaar trekt onze Streekzoektocht naar het Waasland. Er zijn 2 manieren om de Streekzoektocht uit te voeren: per auto (60 km) en per fiets (39 km). Je kunt zelf met fietsen komen (er is parkeerruimte genoeg) of ter plaatse fietsen huren (vooraf reserveren is nodig). De Streekzoektocht loopt van 9 juni tot 2 september. Deelname is gratis en iedereen mag meedoen. Er is een prijzenpot van 6000 euro.

(Meer info:  www.streekzoektocht.be)

 

 

2. Ontrafel het mysterie in de polder tijdens een verteltocht

Verteltocht Musterie van de poldersDeze vertel- en belevingstocht (13 km) voert je terug naar de Kruibeekse polders anno 1500, de tijd van de wereldberoemde kaartenmaker Mercator. 8 verhalen, gebundeld in een prachtig ge├»llustreerd vertelboek, laten jou en je kinderen op een speelse wijze kennismaken met de geschiedenis, het erfgoed en de fauna en flora van dit unieke polderlandschap. Je kunt de verhalen zelf voorlezen of ze beluisteren als geluidsfragment aan de verschillende vertelpaaltjes. Beluister alvast het verhaal van 'De boswachter van Wissekerke'. Je kunt de tocht al fietsend of al wandelend maken na aankoop van een pakket bij de startplaats.

(Meer info:  www.verteltocht.be)