Menu

Terug naar Actualiteit >25 jaar Haspengouwse Gordel

Geschreven op 22 mei 2019. - Persartikel, Fietsen en wandelen

Op pinkstermaandag 10 juni kan je weer komen wandelen, fietsen en genieten tijdens de Haspengouwse Gordel. In 2019 viert de Haspengouwse Gordel zijn 25e verjaardag. Feest!

Wandelen, fietsen en genieten, dat zijn de kernwoorden tijdens de Haspengouwse Gordel. Ook dit jaar zorgen tientallen vrijwilligers voor mooie fietstochten, wandeltochten en een uitstekende omkadering om volop één van de mooiste streken van Vlaanderen te (her)ontdekken. Om de beleving compleet te maken, kan je onderweg eten en drinken op een land- of tuinbouwbedrijf. Iedereen is welkom!

Deelnemen aan de Haspengouwse Gordel kost 3 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar doen gratis mee. Er zijn twee wandeltochten van 8 en 15 km, een kleine stappenwandeling van 4 km en drie fietstochten van ongeveer 30, 45 en 60 km. Deelnemers fietsen of wandelen in een landschap met geurige fruitbomen en kleurrijke akkers, gecreëerd en onderhouden door land- en tuinbouwers.

Praktisch

  • Pinkstermaandag 10 juni tussen 8 en 15 uur
  • Vertrek: MTS Industriebouw, Lichtenberglaan 2049, 3800 Brustem

 

Wie is Landelijke Gilden?
Landelijke Gilden is een socioculturele vereniging die mensen met een hart voor het platteland samenbrengt. Zo’n 69.000 plattelandsbewoners en hun gezin verenigen zich in 900 plaatselijke afdelingen in dorpen in Vlaanderen en in Oost-België. 7500 vrijwilligers trekken er de kar en organiseren activiteiten voor de eigen leden en soms ook voor alle dorpsbewoners. Het aanbod is meestal zeer divers: een praktische les over tuinonderhoud of koken met streekproducten,  een jaarlijks hoevefeest, een fiets- of wandeltocht door de velden, een dorpsontbijt, een aanstekelijk optreden of een griezelige heksentocht, een sportactiviteit, een dag- of meerdaagse reis … Landelijke Gilden doet ook wat voor de leefbaarheid van je dorp en het omliggend landelijk gebied: de bescherming van de open ruimte, veilig fiets- en wandelverkeer, de sociale samenhang in een dorp, de uitbouw van voldoende (zorg)diensten … In Limburg telt Landelijke Gilden meer dan 6800 leden verspreid over 160 afdelingen met 750 bestuursleden. Bekijk het voorstellingsfilmpje van Landelijke Gilden hier: http://bit.ly/1TujO9K