27 augustus, Ronde van Leuven | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >27 augustus, Ronde van Leuven

Geschreven op 18 augustus 2017. - Nieuws, Fietsen en wandelen
Ronde van Leuven

De laatste zondag van de grote vakantie: het ideale moment om nog even, samen met het gezin,  vrienden of met je vereniging, het prachtige platteland rond Leuven al fietsend te verkennen. De Ronde van Leuven is de fietstocht bij uitstek om de streek te ontdekken, je benen te strekken en een leuke dag te beleven. De Ronde van Leuven is niet alleen een sportief gebeuren, maar zorgt ook voor een hapje en drankje en muzikale omkadering op alle startplaatsen. Deze jaarlijkse fietsdag wordt georganiseerd door Landelijke Gilden.

 

5 startplaatsen

Er zijn 5 startplaatsen, waar je ter plaatse kan kiezen voor een grote ronde of een kleine ronde. Enkel in Winksele is er geen kleine ronde maar hier kan je kiezen voor een leuke fotozoektocht.

  • Bierbeek: parochiezaal, Dorpsstraat 28
  • Blanden: ontmoetingscentrum, Bierbeekstraat 8/b
  • Kortrijk-Dutsel: Dorpsplein
  • Lovenjoel: 't Stichelke, Kerkstraat 1/a, aan de kerk
  • Winksele: sporthal, Warotstraat

Een grote of kleine ronde of een fotozoektocht

De afstand van de twee grote rondes bedraagt ongeveer 50 km. Deze rondes doen elk drie startplaatsen aan. Op elke startplaats kan je ook kiezen voor een kleine ronde van 20 km. Enkel in Winksele is er geen route van 20 km maar hier kan je kiezen voor een leuke fotozoektocht van 9 km. De fotozoektocht is een leuke gezinsuitstap en kan je met de fiets of te voet afleggen. Bezoek onze website www.rondevanleuven.be voor een schematisch overzicht van de verschillende routes!

Maak kans op een mand streekproducten

Alle fietsers krijgen een stempelkaart mee die ze op elke stopplaats (dezelfde locaties) kunnen laten afstempelen. Wie op het einde van de dag een volledige afgestempelde kaart terug inlevert, maakt kans op een mand streekproducten.

Samen tegen zwerfvuil

Tijdens de fietstocht brengt Landelijke Gilden de zwerfvuilproblematiek op het platteland onder de aandacht. Langs de route vind je borden met sprekende slogans. Bovendien krijgt elk deelnemend gezin een herbruikbaar fietsafvalzakje. Afval hoort immers niet in de bermen thuis.

Praktische info

Vertrek: 8 – 14 uur (15 uur voor de kleine rondes en de fotozoektocht)
Prijs: 3 euro voor leden Landelijke Gilden, 4 euro voor niet-leden. Kinderen tot 12 jaar gratis
Inschrijven kan ter plaatse en is verplicht.

Meer info: www.rondevanleuven.be