Menu

Terug naar Actualiteit >3 x dorp in Hingene-Wintam-Eikevliet [Persbericht]

Geschreven op 30 juni 2016. - Persartikel

Landelijke Gilde  Hingene-Wintam-Eikevliet houdt op zaterdag 2 juli een groot dorpsfeest in de tuinen van kasteel 'd Ursel in Hingene. Hingene-Wintam-Eikevliet werd dit jaar verkozen tot Dorp in de Kijker van de provincie Antwerpen. Logisch dus dat de Dorpentoerbus ook hier langskomt.

“De kasteeltuin is een prachtlocatie om met net dat ietsje méér uit te pakken. We starten met een gezond en lekker ontbijt voor kinderen en volwassenen. Voor de rest van de dag is er een bomvol programma voorzien met dorpskunstenaars, dorpstochten, dorpsfeest en de dorpentoerbus”, zegt Hugo Vercauteren, voorzitter van de Landelijke Gilde.

De gilde zorgt voor een dorpsfeest met onder meer dansdemo’s, springkasteel, zwiermolen, ponyritten, kubbtoernooi, grime, ballonartiest, reus “Donatus Kwik”, voetbalspel, fanfare, draaiorgel met levensgrote gorilla, kerkconcert, openluchttoneel, petanque, promostanden, tal van eet- en drinkgelegenheden ... Voor jong en oud wat wils!

In de Sint-Stefanuskerk stellen dorpskunstenaars Willy Permentier, Greta Wuyts en Chris Van Lent hun collectie voor. Vele andere kunstenaars zijn in het kasteelpark te vinden.

Doorlopend kunnen aanwezigen deelnemen aan de dorpstochten: het zijn voet- of fietszoektocht door de drie kernen. Hingene-Wintam-Eikevliet bestaat immers  uit drie rustige, Klein-Brabantse kernen op de plaats waar de Rupel en het zeekanaal van Brussel in de Schelde monden.

Doorlopend is er kinderanimatie voorzien en uiteraard staat de Dorpentoerbus open voor een bezoek. Het is een 12 meter lange, gerestaureerde en gepimpte lijnbus. Binnenin de bus kan je de Dorpsenquête invullen en een gratis consumptie verdienen.

De Dorpentoer is een nationale actie van Landelijke Gilden. Via vijfentwintig pop-upevenementen in vijfentwintig dorpen toont de organisatie haar aandacht voor de leefbaarheid van het dorp en het omliggende landelijk gebied. De dorpsschool, de bescherming van de open ruimte, veilig fiets- en wandelverkeer, enz. Het zijn thema’s waar wij aandacht aan besteden. Met concrete acties en projecten maken we er samen met onze lokale besturen en leden werk van. Onze dorpsevenementen liggen helemaal in lijn met het hart van Landelijke Gilden: we brengen mensen op het platteland samen en maken er een leuk moment van.

Meer informatie

www.dorpentoer.bewww.landelijkegilden.be

Jan Hennes, Verantwoordelijke Dorpentoer, 016/28.60.56

Stijn De Roo, Directie-adjunct, 0474/87.70.91