30 juli, Toeren rond Tongeren | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >30 juli, Toeren rond Tongeren

Geschreven op 17 juli 2017. - Nieuws, Fietsen en wandelen
Toeren rond Tongeren

Op zondag 30 juli kan je weer komen wandelen, fietsen en genieten in en rond de oudste stad van België. De landelijke gilden van Tongeren bieden fietsers en wandelaars boeiende ritten langs golvende landschappen, geurige fruitbomen, kleurrijke akkers en pittoreske dorpen en vierkantshoeves.

We starten dit jaar aan de kantine op De Motten waar er animatie is voor jong en oud met leuke informatiestanden, een stroberg, enz. Van daaruit is er de mogelijkheid om deel te nemen aan twee fietstochten en/of een wandeltocht en zo kennis te maken met het landelijke gedeelte van de stad gecreëerd en onderhouden door land- en tuinbouwers.

2 fietstochten en 2 wandelingen

De afstanden van de fietsroutes zijn +/-25, +/-45 en er zijn ook twee wandeltochten: een grote wandeltocht van 10 km en een gezinswandeling van 5 km.

Inschrijven kan tussen 8 tot 15 uur. Deelnemen kost 2.5 euro per persoon, kinderen onder de 12 jaar mogen gratis deelnemen. Tussendoor kan je even uitrusten met een hapje en een drankje. Parkeren is mogelijk op de parking van Carrefour op de Luikersteenweg. Klein en groot, jong en oud, sportief of ongeoefend, iedereen is welkom! Onder de ingeschreven deelnemers wordt een plattelandsarrangement verloot.

Samen tegen zwerfvuil

Tijdens de fietstocht brengt Landelijke Gilden de zwerfvuilproblematiek op het platteland onder de aandacht. Langs de route vind je borden met sprekende slogans. Bovendien krijgt elk deelnemend gezin een herbruikbaar fietsafvalzakje. Afval hoort immers niet in de bermen thuis.

>> Meer info over Toeren rond Tongeren