Menu

Terug naar Actualiteit >30 september, Lokale voedseldag

Geschreven op 07 september 2016. - Nieuws
Lokale voedseldag

VVSG (Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten) organiseert op 30 september de eerste 'voedseldag'. Het is een evenement voor lokale besturen over korteketenlandbouw en lokale voedselstrategie. VVSG wil gemeenten inspireren om (meer) met lokale voedselproducten aan de slag te gaan en werk te maken van een lokaal voedsel- en landbouwbeleid.

Voedselstrategie

VVSG wil op deze dag 6 thema's in de kijker zetten:

  1. U wil een boerenmarkt organiseren? Of een voedselwinkel met producten van boeren uit de regio starten of een hoevewinkel in landbouwgebied. Kan dat allemaal? En hoe maakt u van de korteketenlandbouw een volwaardige doelstelling van het gemeentelijk beleid?
  2. Al gedacht aan de opstart van een buurderij of voedselteam? Of om uw gronden te voorzien voor lokale voedselproductie? Geef zuurstof aan uw lokale landbouw én breng inwoners dichter bij elkaar.
  3. ​Gezonde maaltijden voor mensen in armoede, een zinvolle dagbesteding voor mensen in een arbeidszorgtraject, beweging en geestelijke verrijking voor bewoners van het woonzorgcentrum,… U realiseert het via lokale voedselprojecten.
  4. ​Catering- en voedingsopdrachten verduurzamen en lokaal, biologisch en fairtrade aankopen. Het kan!
  5. ​Inwoners die meer bewegen, bewuster consumeren en in gezonde bodems hun voedsel telen. Bereik resultaat voor een gezonde gemeente.
  6. Maakt u zich ook boos over voedselverspilling? Geef uw voedseloverschotten een nieuw sociaal doel en maak zelf het verschil.

Doelgroep

Iedereen die  betrokken is bij beleid voor landbouw, lokale economie, duurzaamheid, klimaat, (open) ruimte, vrije tijd en recreatie, toerisme, welzijn, internationale rechtvaardigheid, participatie, onderwijs en educatie, enzovoort.

Programma, inschrijving en kostprijs

U leest het programma op www.voedseldag.be

Waar en wanneer

Vrijdag 30 september 2016 van 9 tot 17 uur

Muziekcentrum De Bijloke
Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent