4 september, hoogtepunt van Dorp in de Kijker Pittem | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >4 september, hoogtepunt van Dorp in de Kijker Pittem

Geschreven op 31 augustus 2016. - Persartikel
Dorp in de kijker Pittem

Landelijke Gilde Pittem organiseerde als ‘Dorp in de Kijker’ al heel wat activiteiten in 2016, maar op zondag 4 september vindt het hoogtepunt van het feestjaar plaats. De gilde organiseert dan tal van activiteiten in samenwerking met andere verenigingen uit het dorp.

 

Om 11u opent het speeldorp met mega springkastelen, een knutselhoek en kinderanimatie. Tussen 11u en 14u gaat het dorp aan tafel in zaal De Magneet met een uitgebreid côte à ‘os-menu. Na het officiële persmoment stellen Pittemse bedrijven hun deuren open tot 17u. Tussendoor vindt er heel wat randanimatie plaats op de parking van de sporthal: een studentenfanfare blaast het beste uit zichzelf, KLJ Pittem gaat wimpelen en UNIZO organiseert een ballonnenwedstrijd. Voor een natje en een droogje kan u terecht aan de bar in zaal De Magneet.

Doorlopend staat de Dorpentoerbus open voor een bezoek. Het is een 12 meter lange, gerestaureerde en gepimpte lijnbus. Binnenin de bus kan je de Dorpsenquête invullen en een gratis consumptie verdienen. 

De Dorpentoer is een nationale actie van Landelijke Gilden. Via vijfentwintig pop-upevenementen in vijfentwintig dorpen toont de organisatie haar aandacht voor de leefbaarheid van het dorp en het omliggende landelijk gebied. De dorpsschool, de bescherming van de open ruimte, veilig fiets- en wandelverkeer, enz. Het zijn thema’s waar wij aandacht aan besteden. Met concrete acties en projecten maken we er samen met onze lokale besturen en leden werk van. Onze dorpsevenementen liggen helemaal in lijn met het hart van Landelijke Gilden: we brengen mensen op het platteland samen en maken er een leuk moment van.