Menu

Terug naar Actualiteit >5 tips om deze zomer met je gezin, familie en vrienden te doen!

Geschreven op 03 juli 2017. - Nieuws, Eten en drinken, Fietsen en wandelen, Tuinieren
Genieten van de zomer

Landelijke Gilden heeft een drukke zomer voor de boeg. Je kan samen met ons fietsen, wandelen, zoeken, ontdekken, eten en drinken en nog zoveel meer.

 

 

1. Voeren verkennen met onze Nationale Streekzoektocht

Fietsen in Voeren
Wij organiseren jaarlijks een Streekzoektocht die je de mooiste plekjes van het Vlaamse platteland laat verkennen. Dit jaar trekt onze tocht naar het meest oostelijke uithoekje van Vlaanderen: de Voerstreek. Traditioneel worden daarbij de landelijke troeven in de kijker gezet. Je zal dan ook vaak langs mooie landschappen, pittoreske dorpjes en kleine wegen passeren.

Er zijn 2 manieren om de Streekzoektocht uit te voeren: per auto en per fiets. De route voor auto's is 26 km lang, per fiets leg je 32 km af. Je kunt zelf met fietsen komen (er is parkeerruimte genoeg) of ter plaatse gewone of elektrische fietsen huren (vooraf reserveren is nodig).

Je kunt de Streekzoektocht doen van 10 juni tot 3 september. Deelnemen is gratis en iedereen, leden en niet-leden, mag meedoen. Er is een prijzenpot van 6000 euro, met fietsen, streekarrangementen enzovoort.

 

2. Fietsen tijdens de Recreatieve fietstochtenFietsen op onze fietstochten

 

Elke zomer slaan onze plaatselijke afdelingen de handen in elkaar en organiseren recreatieve fietstochten. Van juni tot september staan er 14 tochten op het programma.

Nieuw dit jaar is dat heel wat tochten een kindvriendelijke route organiseren en kinderanimatie voorzien.

(Meer info: www.defietsop.be)

 

 

 

3.Tuinen bezoeken
Tuinen bezoeken


Het laatste weekend van juni vierden we 25 jaar Open tuinen. Particuliere tuinliefhebbers stelden hun privĂ© tuin open voor een bezoek. Het thema dit jaar is ‘feest in de tuin’. Tuinliefhebbers kunnen zich laten inspireren en ideetjes opdoen in de 200 deelnemende Open tuinen in Vlaanderen. Ook de rest van de zomer zetten heel wat tuineigenaars hun deuren open.


(Meer info: www.opentuinen.be)

 

4. Dag van de Landbouw
Landbouwbedrijven bezoeken

De derde zondag van september (17 september 2017) staat Dag van de Landbouw op de agenda. Meer dan 45 land- en tuinbouwbedrijven, verspreid over de 5 Vlaamse provincies, zetten dan de deuren van hun bedrijf open voor het grote publiek. De voorbije editie namen meer dan 80.000 mensen deel.

(Meer info: www.dagvandelandbouw.be)

 

5. Op zoek naar andere zomeractiviteiten?

Dankzij onze vrijwilligers kan je overal in Vlaanderen en heel de zomer volop proeven en genieten van alles wat het platteland te bieden heeft. Je kan samen fietsen, wandelen, ontdekken, eten en drinken en nog zoveel meer. Ontdek het allemaal in onze zomerbrochure Buitentips en in onze agenda.