Menu

Terug naar Actualiteit >6 redenen om te gaan wandelen deze herfst

Geschreven op 01 oktober 2017. - Nieuws, Fietsen en wandelen

Wandelen ontspant, geeft energie en is heel toegankelijk. Maar wandelen heeft nog vele andere troeven. (Let vooral op tip 3!)

 

 

 

1. Het is veilig en gemakkelijk

Van alle bewegingsvormen is wandelen veruit het gemakkelijkst en het veiligst. De kans op vallen, blessures, evenwichtsproblemen of ongevallen is veel lager dan bij snellere activiteiten of contactsporten. Bij wandelsport staat ontspanning voorop, hier is geen sprake van competitiedruk.

2. Het is goed voor je botten

Stappen prikkelt de botvorming en versterkt op die manier de botdensiteit. Frequente wandelaars lopen 40% minder kans op heupfracturen door osteoporose.

3. Het geeft een boost aan je sociale leven

Een wekelijkse groepsafspraak om te gaan wandelen motiveert niet alleen, het bevordert ook je sociale leven. Naast elkaar lopen levert veel diepgaandere gesprekken op. Tijdens het wandelen is er geen direct oogcontact en stiltes worden beter verdragen.

4. Een stevige wandeling is ook goed voor je geheugen én concentratievermogen

Na een wandeling zal je beter kunnen onthouden én zal je productiever zijn.

5. ...en het bevordert de creativiteit

Da’s zelfs bewezen! Als je je nergens specifieks mee bezighoudt, tijdens het wandelen bijvoorbeeld, schakelen je hersenen over op een soort van standaard modus. En die modus is betrokken bij het creatief denkproces.

 

6. Plus: mensen die vaak wandelen, leven langer

Lichaamsbeweging in de buitenlucht zorgt voor een betere fysieke én mentale gezondheid. Wandelen helpt om de gedachten te verzetten en geeft weer een gevoel van competentie en zelfvertrouwen.

Voilá, geen excuus meer om niet op stap te gaan :-)!

 

 

Zin gekregen om te gaan wandelen?

Onze lokale afdelingen stippelen heel wat interessante wandeltochten uit! Neem een kijkje in onze agenda. Je vindt zeker ook inspiratie op onze pagina over fietsen & wandelen

>> Lees ook: 13 belangrijke redenen om meer tijd buiten te spenderen

 

Bron: Knack Plusmagazine