Menu

Terug naar Actualiteit >6 tips om deze zomer met je gezin, familie en vrienden te doen!

Geschreven op 06 juni 2018. - Nieuws, Eten en drinken, Fietsen en wandelen, Landbouw, Tuinieren
Genieten van de zomer

Landelijke Gilden heeft een drukke zomer voor de boeg. Je kan samen met ons fietsen, wandelen, zoeken, ontdekken, eten en drinken en nog zoveel meer.

 

 

 

1. Verken het Waasland met onze Nationale Streekzoektocht

Streekzoektocht WaaslandDit jaar trekt onze Streekzoektocht naar het Waasland. Er zijn 2 manieren om de Streekzoektocht uit te voeren: per auto (60 km) en per fiets (39 km). Je kunt zelf met fietsen komen (er is parkeerruimte genoeg) of ter plaatse fietsen huren (vooraf reserveren is nodig). De Streekzoektocht loopt van 9 juni tot 2 september. Deelname is gratis en iedereen mag meedoen. Er is een prijzenpot van 6000 euro.

(Meer info:  www.streekzoektocht.be)

 

 

2. Ontrafel het mysterie in de polder met onze verteltocht

Verteltocht Musterie van de poldersDeze vertel- en belevingstocht (13 km) voert je terug naar de Kruibeekse polders anno 1500, de tijd van de wereldberoemde kaartenmaker Mercator. 8 verhalen, gebundeld in een prachtig ge├»llustreerd vertelboek, laten jou en je kinderen op een speelse wijze kennismaken met de geschiedenis, het erfgoed en de fauna en flora van dit unieke polderlandschap. Je kunt de verhalen zelf voorlezen of ze beluisteren als geluidsfragment aan de verschillende vertelpaaltjes. Je kunt de tocht al fietsend of al wandelend maken na aankoop van een pakket bij de startplaats.

(Meer info:  www.verteltocht.be)

 

 

3. Fiets mee met onze 13 recreatieve fietstochtenFietsen op onze fietstochten

 

Elke zomer slaan onze plaatselijke afdelingen de handen in elkaar en organiseren recreatieve fietstochten. Van juni tot september staan er 13 tochten op het programma.

(Meer info: www.defietsop.be)

 

 

 

4. Doe inspiratie op tijdens Open tuinen
Tuinen bezoeken

Het laatste weekend van juni is het Open tuinen. Tuinliefhebbers stellen hun tuin open voor een bezoek. Het thema dit jaar is ‘rust in de tuin'. Je kan je laten inspireren en ideetjes opdoen. Ook de rest van de zomer zetten heel wat tuineigenaars hun deuren open.


(Meer info: www.opentuinen.be)

 

 

5. Bezoek een landbouwbedrijf tijdens de Dag van de Landbouw
Landbouwbedrijven bezoeken

De derde zondag van september staat Dag van de Landbouw op de agenda. Meer dan 45 land- en tuinbouwbedrijven, verspreid over de 5 Vlaamse provincies, zetten dan de deuren van hun bedrijf open voor het grote publiek. De voorbije editie namen meer dan 80.000 mensen deel.

(Meer info: www.dagvandelandbouw.be)

 

 

 

6. Of doe mee aan een andere zomeractiviteiten!

Dankzij onze vrijwilligers kan je overal in Vlaanderen en heel de zomer volop proeven en genieten van alles wat het platteland te bieden heeft. Je kan samen fietsen, wandelen, ontdekken, eten en drinken en nog zoveel meer. Ontdek het allemaal in onze zomerbrochure Buitentips of neem een kijkje in onze agenda.